Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Riskeer geen coronaboete: aan deze regels moet je je deze zomer houden

Door Roel Diender 9 juli 2020

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje op uit. Alleen wat mag wel en niet in deze tijden? Om een dikke prent te voorkomen, nemen we de coronaregels voor zomerse activiteiten in Haarlem met je door.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Terrasje pakken

Voorbereidingen om de terrassen te openen op de Grote Markt | Foto: indebuurt Haarlem

Op een hete dag in Haarlem willen we natuurlijk het terras op. Kan je zomaar met een vriendengroep een drankje scoren? Per 1 juli geldt geen maximum aantal gasten meer in de horeca. Pas als je binnen meer dan 100 en buiten meer dan 250 gasten toe kan laten is reserveren en een checkgesprek verplicht.

Met je vrienden het terras op lijkt dus geen probleem. Wel kan je een boete krijgen als je je niet houdt aan de anderhalve meter afstand. In de horeca geldt de regel: houd afstand tenzij je tot één huishouden hoort of jij en je vrienden onder de 18 jaar zijn. Lees meer over de coronamaatregelen in de horeca op Koninklijke Horeca Nederland.

Dagje uit met het openbaar vervoer

Coronaregels in de bus | Foto: indebuurt Haarlem

Een dagje naar Zandvoort aan Zee, een bezoekje aan het Teylers Museum: eropuit in de omgeving van Haarlem is een feestje. Wil je met het openbaar vervoer op pad? Dan gelden de volgende regels: vermijd drukte, reis buiten de spits, houd anderhalve meter afstand op de stations, perrons en bij haltes en last but not least: reizigers van 13 jaar of ouder zijn verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €95,-.

Dagje weg met de auto

Foto: ANP

Teveel gedoe? Dan kun je ook met de auto op stap. Alleen dan is weer de vraag: mag je meerijden met mensen die geen onderdeel uitmaken van jouw huishouden? Ja, dat mag. De Rijksoverheid adviseert mensen van 13 jaar of ouder wel een mondkapje te dragen als je in een auto zit met mensen uit een ander huishouden.

Concert

Chef'Special
Foto: ANP

Wat hebben wij dit gemist zeg: een concert bezoeken. Deze zomer mag het weer – met mindere aantallen door afstand – en kan je naar optredens van Chef’Special in Caprera. Ga je naar een concert? Het voelt misschien heel onnatuurlijk, maar de Rijksoverheid geeft aan dat je tijdens een concert niet mag meezingen. Ook moet je je uiteraard houden aan de anderhalve meter afstand.

Zwemmen

Zwembad de Houtvaart | Foto: Facebookpagina de Houtvaart

Op een hete zomerse dag willen we niets liever dan een plons nemen in ’t Wed of de Houtvaart. Alleen mag dit wel? Volgens het RIVM is er geen bewijs dat het virus zich verspreidt via het water. Dat betekent dat je gewoon naar zwembaden of zwemlocaties kunt, maar ook hier moet je anderhalve meter afstand houden. Dit geldt alleen voor mensen vanaf 13 jaar. Voor zwemlocaties en zwembaden is een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan zwemmen.

Varen door Haarlem

Foto: indebuurt Haarlem

Niets is fijner dan op een warme dag varen door onze stad. Langs de Adriaan, onder de Verfroller door en over het Spaarne: heerlijk! In principe mag je in coronatijd met iedereen varen, zolang je maar anderhalve meter afstand houdt tussen de verschillende huishoudens. Wil je een sloep huren? Bespreek dan met de verhuurder de mogelijkheden.

Lees ook:

Oproep: deel jouw favoriete zomerse recept met ons

Het is zomervakantie, dus dat wil zeggen: barbecueën, rosé, salades en radlers. Maar er zijn natuurl...

Wow! Zo hard groeit de Haarlemse bevolking in de komende 30 jaar

Okay, we weten dat Haarlem natuurlijk de mooiste stad van het land is en dat iedereen hier zou wille...

Creatief met kurk: 11 x Haarlemse knutselwinkels

De zomervakantie is begonnen, maar heeft helaas een behoorlijk druilerige start gemaakt. Om jezelf (...

Het kan levens redden: op deze plekken in Haarlem hangt geen AED

Het kan gebeuren: iemand in je omgeving krijgt een hartstilstand. Wat doe je dan? Je belt natuurlijk...
Foto uitzicht haarlem klim naar het licht kathedrale basiliek nieuwe sint bavo

De huurprijzen in Nederlandse steden dalen: maar is dat in Haarlem ook zo?

Volgens een onderzoek van woningplatform Pararius is voor het eerst in lange tijd de gemiddelde vier...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona