Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aantal coronabesmettingen loopt op: dit zijn de laatste cijfers in Haarlem

Door Romée Lagerveld 22 september 2020

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft oplopen. Jaap van Dissel, directeur infectieziektebestrijding van het RIVM, spreekt volgens de NOS zelfs van een tweede golf. De afgelopen week zijn 13.471 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Daarvan komen 130 mensen uit Haarlem. 

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 16 tot en met 22 september.

UPDATE

Kijk voor de meest actuele cijfers in ons nieuwsbericht van 29 september 2020: RIVM meldt weer hoger aantal coronabesmettingen: zo zit het in Haarlem

Coronabesmettingen in Haarlem

Afgelopen week zijn er 130 Haarlemmers positief getest op het coronavirus, waardoor het totaal aantal geregistreerde positief geteste Haarlemmers sinds het begin van de coronacrisis op 769 komt. Kijk je naar de week hiervoor, dan waren er 96 Haarlemmers positief getest op het coronavirus. Het aantal deze week is dus hoger dan de week daarvoor. Of dit komt door vaker testen, weten wij specifiek voor Haarlem niet, maar zoals je onderaan dit artikel leest is landelijk ook relatief gezien het aantal positieve tests gestegen.

Ziekenhuisopnames en overledenen in Haarlem

Afgelopen week zijn er in Haarlem 3 ziekenhuisopnames en 1 overledene als gevolg van het coronavirus waargenomen. Vorige week ging dit om 2 ziekenhuisopnames en 1 overledene. Hierdoor komen de ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus in Haarlem sinds het begin van de coronacrisis op 69 te staan en het aantal overledenen op 61.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde besmettingen in Haarlem vanaf het begin van de uitbraak tot nu. Ben je benieuwd naar de cijfers voor een andere gemeente? Type dan die plek in het veld waar nu ‘Haarlem’ staat. 

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Haarlem zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Haarlemmers er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Haarlemmers die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 192.255 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Van al die mensen zijn 13.471 nieuwe positieve uitslagen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 6,1 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 8.265 en was van alle gesteste Nederlanders 3,9 procent positief. De afgelopen week overleden in Nederland 33 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Lees ook

corona foto in Haarlem

Bevestigd: deze coronamaatregelen gelden vanaf zondag in Haarlem

Voor de regio Kennemerland, waar Haarlem onder valt, is het risiconiveau ‘zorgelijk’ aangegeven. Voo...

Mieke Borst: ‘We richten ons met deze Haarlemse mondkapjes op de Nederlandse markt’ (video)

Mondkapjes zijn sinds de uitbraak van het coronavirus niet meer weg te denken uit het straatbeeld. I...

Strike a pose: Haarlem doet weer mee aan de Dutch Sustainable Fashion Week

Haarlem doet weer mee aan de Dutch Sustainable Fashion Week. Kleding maken kost veel water en energi...

Grappig: deze Bekende Nederlanders zaten vroeger in Haarlem op school

Wist je dat heel wat Bekende Nederlanders hun middelbare schooltijd in Haarlem hebben doorgebracht? ...

Het is weer bijna Burendag! Dit kun je allemaal doen in Haarlem

Zaterdag 26 september is het weer zover: Burendag! Deze nationale dag is in het leven geroepen om zo...