Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Instaproof! Met deze 5 gouden tips maak jij het perfecte plaatje van Haarlem

Door Dominique Michiels 21 april 2019

We weten natuurlijk allemaal wel hoe fotogeniek onze Spaarnestad is. Maar om dat ook zelf zo op de foto te zetten, is soms nog knap lastig. Wij vroegen Harro Jansz, de Haarlem fotograaf van de Facebook-groep ‘Je bent Haarlemmer als…’, om vijf gouden fotografietips. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Wie?

Mocht je nu denken wie is Harro Jansz? Lees dan even ons superleuke interview dat wij vorig jaar met hem hadden:

Harro Jansz (41): ‘Als het geregend heeft, fiets ik als een gek naar de stad om een mooie foto te maken’

Als je lid bent van de Facebookgroep 'Je bent Haarlemmer als...' dan ken je Harro Jansz ongetwijfeld...

Fototip 1 – Ga naar buiten!

Het is misschien wat voor de hand liggend, maar toch wel een grote voorwaarde: “Ga naar buiten! Als je de deur niet uitgaat kom je ook niet met foto’s thuis.”

Fototip 2 – Kies een ander moment

De tweede tip hangt een beetje samen met de eerste. “Ga eens naar buiten op een moment dat je eigenlijk nooit gaat. Heel vroeg of heel laat. Wanneer de zon net onder is of net op. Het is dan rustig dus je kunt dan goed oefenen met lange sluitertijden zonder dat er al te veel mensen in beeld lopen.”

Fototip 3 – Wisselen van standpunt

Dit moet je misschien even goed in je hoofd prenten, maar het is wel echt een goeie: “Zoek eens een ander standpunt. Mensen blijven altijd stilstaan als ze een foto maken. Ga eens door je knieën, hang net boven een plas, doe iets. Dit maakt vaak heel veel verschil.”

Fototip 4 – Geen excuus

Blackberry, Iphone, Canon Powershot SX70, het maakt volgens Harro niks uit. “De beste camera is degene die je bij je hebt. Ook al heb je alleen je telefoon. Je moet nooit denken: had ik mijn camera maar mee. Maak er het beste van met wat je hebt. Huidige telefoons kunnen tegenwoordig echt oké foto’s maken. Dus geen excuus.”

Fototip 5 – Daag jezelf uit

De laatste tip van Harro is er zowel een voor de beginnende als gevorderde fotografen. “Stap eens uit je comfortzone. Zeker als je vaak in een bepaald thema of hetzelfde soort foto’s maakt. Doe eens heel wat anders en kijk hoe dat lukt. Straatfotografie is bijvoorbeeld moeilijk. Dan moet je namelijk ook mensen aanspreken. Maar vaak kom je er daardoor wel achter dat je meer kan en meer durft dan je dacht.”

Picture time!

Zo, met deze tips op zak moet het wel lukken een mooie Haarlemse foto te schieten toch? We zijn natuurlijk hartstikke benieuwd of het jou gaat lukken. Dus vergeet vooral niet de resultaten te delen onder ons Facebookbericht.

Meer lezen

Gespot op Instagram! 5 x super romantische trouwfoto’s uit Haarlem

Daar komt de bruid… Trouwen in Haarlem is voor vele bruidsparen natuurlijk een droom die uitkomt. Wi...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶