Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hé Google! Dit zijn de meest gegoogelde vragen over Haarlem: wist jij alles al?

Door Romée Lagerveld 2 juli 2020

Voor de meest uiteenlopende vragen kunnen we bij onze zoekmachinevriend Google terecht. En nu vragen we ons af: wat zijn de meest gegoogelde vragen over Haarlem? Dat zoeken we uit! Aan de hand van Google natuurlijk. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

‘Is Haarlem…’

We beginnen met de vraag ‘Is Haarlem … ‘. Het antwoord op de eerste vraag weet je als echte Haarlemmer waarschijnlijk al lang, maar voor de zekerheid: Haarlem is niet de hoofdstad van Nederland (dat is Amsterdam) maar wél de hoofdstad van Noord-Holland. Of Haarlem een leuke stad is hoeven we jullie natuurlijk niet uit te leggen. Toegegeven: wat Haarlemmerbruin is moesten wij ook even opzoeken. Het is inderdaad een soort zelfbruinende olie. Waarom onze stadsnaam hierin verwerkt is konden we niet direct achterhalen, maar het kan te maken hebben met het feit dat dit goedje al jaren wordt verkocht door Haarlems oudste drogisterij Van der Pigge.

Gppgle vraag is haarlem

 

‘Wanneer is Haarlem..?’

Het beantwoorden van deze vragen is misschien al iets moeilijker, maar gelukkig hebben we hier al een hoop informatie over verzameld. Zo kun je hier een mooie terugblik met oude foto’s van de bevrijding van Haarlem na de Tweede Wereldoorlog zien. Over het ontstaan van Haarlem zijn we ook een en ander te weten gekomen. Er woonden waarschijnlijk al 1500 voor Christus mensen aan het Spaarne. De vroegere naam van Haarlem was Haarloheim, wat zoveel betekent als ‘woonplaats (heim) gelegen op een hoge zandgrond (haar) in het bos (lo)’. Haarlem werd pas ‘echt’ een stad in 1245 met het ontvangen van de stadsrechten van graaf Willem II van Holland (hier lees je er meer over).

google wanneer is haarlem

Waar is Haarlem…?

Hé, daar hebben we ‘m weer, de Haarlemmerolie ;). Waar Haarlem bekend om staat kun je natuurlijk het beste zelf beantwoorden, maar wij denken toch wel direct aan de gezellige binnenstad, alle culinaire hotspots, mooie huizen & natuurgebieden. Jullie? Verder ligt het dorp Haarlemmerliede ten oosten van Haarlem en vind je hier Pathé Haarlem.

google waar is haarlem

Waar kan je in Haarlem…?

Goed, een iets andere vraag dan. Buiten dat Haarlemmers een politiek geëngageerd volkje blijken, zijn zoekers vooral opzoek naar plekken om hun auto te parkeren én plekken om hun maag te vullen. Parkeren in Haarlem kun je handig uitzoeken op deze website, waar je direct ziet of jouw parkeerplaats gratis is of welk tarief je moet betalen. Haarlem is vorig jaar uitgeroepen tot Gastronomische Hoofdstad, dus je begrijpt dat wij lastig kunnen kiezen! Neem vooral even een kijkje op ons horeca-overzicht als je op zoek bent naar een fijne lunchplek of restaurant in Haarlem.

google waar kan je in haarlem

 

‘Hoe is Haarlem…?’

Als met ‘hoe groot is Haarlem’ wordt bedoeld hoeveel inwoners Haarlem telt, kun je het beste even hier kijken. Als je meer van letterlijk houdt: Haarlem is 32,09 km² groot. Ter vergelijking: Amsterdam is 219,3 km² groot, en binnen ongeveer een half uur kun je de hoofdstad vanaf Haarlem bereiken (als je niet in de file staat natuurlijk).

hoe is haarlem google

‘Komt Haarlem…?’

Goed, nog ééntje dan. In 2010 viel het doek voor het betaalde voetbal in Haarlem, toen club HFC failliet ging. Dat deze club terug komt lijkt meer een wens te zijn dan een feit. Terugblikken op hoe het er ooit aan toe ging bij HFC? Hier zie je wat mooie foto’s. En waarom Haarlem zo heet hebben we je al uitgelegd, maar waarom wij constant muggen genoemd worden? Dat vind je hier.

google komt haarlem

Heb jij nog een brandende vraag over Haarlem? Een mysterie, of iets anders wat je je altijd al afvraagt? Er bestaan geen domme vragen, en wij zoeken het graag voor je uit. Stuur dus gerust een mailtje naar [email protected]

Lees ook

Yoga en planten

Gratis yogalessen, voordelige planten en meer superaanbiedingen in Haarlem

Je kunt natuurlijk zelf alle reclamefolders doorspitten, social media afstruinen en de hele stad doo...

Nieuw masterplan moet Meerwijk klimaatbestendig maken

De Haarlemse wijk Meerwijk gaat de komende jaren flink op schop. Daar ligt nu een masterplan voor kl...

Mag dat: vanaf een Haarlemse brug in het water springen

De zon schijnt en het is warm. Wat is het dan fijn om een verfrissende duik te nemen. Daarom plonsen...
Insectenhotel

5 x simpele tips om zelf een insectenhotel te maken

Dat het niet goed gaat met de bij wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat wij deze en andere ess...
Knuffelmakers/ knuffel laten maken

Liesbeth & Caressa maken custommade knuffels: ‘Aan elke knuffel zit een verhaal verbonden’

Een unieke knuffel laten maken gebaseerd op een kindertekening, je huisdier of een dierbaar familiel...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶