7 x types die je tegenkomt tijdens het stappen in Haarlem

Door Lotte van den Elsen 23 maart 2019

Of het nu een vrijmibo is, een kroegentocht, een festival of een feestje: Haarlemmers houden van een goede p-p-p-party. Ga jij regelmatig op stap om het uitgaansleven van Haarlem onveilig te maken? Dan herken jij vast en zeker deze types. En zeg eens eerlijk… welke type ben jij?

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Altijd te vroeg pieken

‘Early Birds’ besluiten lekker vroeg te gaan borrelen in een Haarlems café en na dat ene shotje loopt het helemaal uit de hand. Resultaat? Veel te vroeg pieken. Zoals altijd. Terwijl de rest lekker aan het kletsen en dansen is, lig jij er helemaal af en ben je op zoek naar een geschikte plek om wat alcohol uit je systeem te halen (lees: kotsen). Om 20.00 uur ben jij volledig de weg kwijt en word je naar huis gebracht. Tja… het kan de beste een keer (lees: elke vrijdag) overkomen.

Apart afrekenen

Er zijn ook Haarlemmers die een beetje krap bij kas zitten, maar wel besluiten uit te gaan. Want: prioriteiten. Om de schade een beetje te beperken wordt er alleen maar bier gedronken en rekent iedereen apart af bij de bar. Een waar feestje voor het barpersoneel.

Kakkers

Deze types kom je ongetwijfeld tegen als je een avondje in het Haarlemse nachtleven verkeert: kakkers. Soms zijn ze strak in pak, maar ook op de casual fridays herken je deze types natuurlijk meteen aan hun ‘r’. Vooral bij de Koning en in de Polo zijn ze niet te missen!

Smokey bende

Sinds er niet meer gerookt mag worden in (Haarlemse) horecagelegenheden is er een nieuwe bende opgestaan: de smokey bende. Na het eerste drankje en dansje zoeken de leden elkaar op en lopen naar de rokersruimte. Zodra je binnenstapt in deze veel te kleine ruimte, voel je je net een paling: je wordt lekker gerookt. Maar oh wat is het gezellig. Zo gezellig, dat de meeste smokey bende leden nooit meer zullen terugkeren naar de dansvloer. Beetje zielig voor de niet-rokers, want die missen alle leuke gesprekken en voelen zich toch wel een beetje buitengesloten.

Stamgasten

In elk Haarlems café zie je ze zitten aan de bar: de stamgasten. Haarlemmers die op hun eigen favoriete kruk zitten, met hun favoriete drankje in de hand die de barman of vrouw al heeft klaargezet zodra de stamgast binnenstapt. Herrieschoppers moeten wel opletten, want stamgasten zijn eigenlijk gratis bodyguards. Geen gedonder in hun stamkroeg.

Snackers

Zodra het middernacht is, begint de vraag: zullen we zo een snack halen? Tijdens het stappen is er altijd wel iemand die net iets meer gefocust is op waar er hierna gesnackt gaat worden, dan met het feest zelf. In hun gedachten zijn ‘de snackers’ allang vertrokken naar snackbar Cupido, Hapwat of Chefs. Zodra de frikandellen, kroketten en broodjes kebab op tafel komen, zijn ‘de snackers’ de gelukkigste mensen op de wereld. En geef ze eens ongelijk.

Nét even te goed kunnen dansen

Dansen = leven. Dat is het motto van de fanatieke dansers die je altijd wel tegenkomt tijdens het stappen. Terwijl de meeste mensen hun heupen heel braaf van links naar rechts bewegen, nemen ‘de dansers’ het iets te serieus en gaan helemaal los op de dansvloer. Met deze indrukwekkende bewegingen lijkt het meer op een auditie voor So You Think You Can Dance, dan een stapavond in een doorsnee Leidse kroeg. Agh, a boy or girl can dream.

Lees ook:

9 x waar mensen van buiten Haarlem niets van snappen

Wat voor ons Haarlemmers héél normaal is, kan voor mensen buiten de stad veel vraagtekens oproepen. ...
Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶