Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x zo steun jij Haarlemse ondernemers

Door Melisa Verheijen 22 maart 2020

Het zijn zware tijden voor Haarlemse ondernemers. Velen hebben hun restaurant, sportschool of café moeten sluiten, maar ook voor de winkels die nog open zijn is het overleven. Veel Haarlemmers komen de deur niet uit, waardoor ze veel omzet mislopen. Hoe we deze ondernemers toch kunnen helpen? Wij geven je zes handige tips!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Cadeaubonnen

Jouw favoriete winkel een financieel hart onder de riem steken? Koop dan een cadeaubon. Op deze manier komt er bij de ondernemer toch geld binnen en heb jij een excuus om – na de crisis – iets leuks voor jezelf te kopen. Is er online geen cadeaubon verkrijgbaar? Stuur dan even een berichtje naar de ondernemer!

Winkel online

laptop webshop ondernemers steunen webwinkel corona unsplash
Unsplash

Steeds meer winkels in Haarlem sluiten de deuren of hebben bijna geen klanten, omdat mensen de deur niet meer uit durven. Tóch kun je iets doen om ook deze ondernemers een steuntje in de rug te geven. Veel winkeltjes hebben een webshop waar je gewoon naar hartenlust verder kunt winkelen. Fijn voor jou, maar extra fijn voor de ondernemers.

Laat je eten bezorgen

Foto: Facebook @Hemelsetapas

Met pijn in het hart hebben Haarlemse ondernemers de deuren van hun restaurant, café en lunchroom moeten sluiten. Máár ze hebben een oplossing bedacht: een aantal hotspots komen de maaltijden namelijk gewoon aan huis bezorgen. Zo komt er geld in het laatje bij de ondernemers en een culinaire maaltijd op tafel bij jou!

online bestellen restaurants haarlem corona unsplash

Deze Haarlemse restaurants bezorgen hun maaltijden tijdens de coronacrisis

Restaurants, cafés, koffiezaken en lunchtentjes zijn dicht in Haarlem. Sommige Haarlemse ondernemers...

Doneer aan de ondernemer

Portemonnee met geld
Foto: ANP

Stonden er deze maand lessen gepland bij je zangleraar, personal trainer of coach? Overweeg dan of je het geld misschien kunt missen. Geen klanten betekent voor deze ondernemers geen geld. En zonder inkomen komen ze in nóg zwaarder weer terecht. Hetzelfde geldt voor de culturele sector: in sommige gevallen kun je het geld voor je kaartje terugvragen, maar je kunt er ook voor kiezen om het geld (voor een deel) te doneren aan de artiest.

En eh, voor de zekerheid: munten en briefgeld laten we voorlopig even in onze eigen portemonnee – digitale transacties zijn de veiligste manier om jouw favo ondernemer financieel te supporten.

Steek ze een hart onder de riem

liefde - rotterdam
Unsplash

Het zorgt misschien niet voor brood op de plank, maar een beetje extra liefde is vast ook méér dan welkom bij de Haarlemse ondernemers. Kijk wat je kunt doen om ze een hart onder de riem te steken. Schrijf een review, breng ze een bosje bloemen (ook de kwekers in de omgeving hebben het zwaar!), stuur ze een opbeurend berichtje of doe een shoutout via social media. Alle kleine beetjes helpen!

Steun de Haarlemse ondernemer

Foto: indebuurt Haarlem

We hebben allemaal geen idee hoe lang de crisis nog aanhoudt, maar mocht het allemaal achter de rug zijn, trommel dan je vrienden op en vier het in de stad! Ga uitgebreid eten bij je favoriete restaurant, bestel nog een wijntje extra in het café of koop een groot cadeau bij je lievelingswinkel.

Lees ook

online bestellen restaurants haarlem corona unsplash

Deze Haarlemse restaurants bezorgen hun maaltijden tijdens de coronacrisis

Restaurants, cafés, koffiezaken en lunchtentjes zijn dicht in Haarlem. Sommige Haarlemse ondernemers...
schaken unsplash

Zo brengen mensen in Haarlem hun tijd door tijdens het coronavirus

Het is stil op straat. Mensen werken thuis, sporten in de woonkamer en pakken zonnestralen mee vanui...
oproep opa uit haarlem coronavirus kaartje sturen

Opa Pim bedolven onder kaarten; kleinzoon vraagt nu andere eenzame ouderen een kaart te sturen

Juul Hubbers deed onlangs een oproep aan mensen om een kaartje te sturen naar zijn opa Pim. "Een bez...
kaart voor oudere coronavirus haarlem leerlingen soos

Leerlingen schrijven kaarten en maken tekeningen voor eenzame ouderen

Het coronavirus is het gesprek van de dag en we houden het nieuws met z'n allen nauwlettend in de ga...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶