5 x waarom Haarlem zo één van de rijken van Game of Thrones zou kunnen zijn

Door Dominique Michiels 15 april 2019

Het allerlaatste seizoen van Game of Thrones is vanaf vandaag, 15 april, in Nederland te zien. Wetende dat het hierna ‘klaar’ is, maakt het allemaal extra spannend. Hoe zal het aflopen? En wie zal er straks op de IJzeren Troon zitten? Naast al het zware denkmateriaal bieden wij ook luchtig nieuws. Want als alles straks afgelopen is, besef je dan dat Haarlem ook zomaar één van de zeven rijken zou kunnen zijn. En wel om deze redenen:

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Wees niet bang. Dit artikel bevat geen spoilers, dus lees gerust verder.

Zwaarbeveiligde situaties

Net als Cersei wordt onze burgemeester al een hele tijd (zwaar) beveiligd. De reden dat onze burgemeester beveiligd wordt, is vanwege bedreigingen. Dat dit nodig is, vinden wij natuurlijk hélemaal niet tof. Maar stel je voor, dat onze burgemeester The Mountain als beveiliger had…

Pas op voor de Haarlemse Muggen

Khaleesi heeft haar draken, Cersei is de leeuwin, de wolven horen bij Jon en Haarlemmers zijn muggen. Past prima in het rijtje toch?

Bijzondere gebouwen

In Game of Thrones zie je veel bijzondere gebouwen. Maar die hebben we in Haarlem ook! Onze Grote Kerk doet zeker niet onder voor de Great Sept of Baelor en de ruïne van Brederode ook niet voor Harrenhall. Al hopen we wel dat het niet zo afloopt met de Grote Kerk als met de Great Sept of Baelor…

Kenau

In Haarlem hebben wij onze eigen Brienne of Tarth. Wij zien namelijk behoorlijk wat overeenkomsten tussen haar en onze eigen Kenau. Tijdens de tachtigjarige oorlog hielp zij Haarlem te verdedigen met restauraties van de kapotgemaakte stadswallen en ze joeg de Spanjaarden weg door brandend stro en kokend pek vanaf de stadswallen naar beneden te gooien. That’s our girl!

Evenementen

In Game of Thrones worden er veel bijzondere evenementen gehouden. Zoals Festival of the Mother dat uitgebreid gevierd wordt in Highgarden, The Unmasking in Braavos en The Great Games in Meereen. Maar bijzondere evenementen hebben we ook in Haarlem! Wat dacht je van Haarlem Culinair, Bevrijdingspop, Koningsdag en Haarlem Jazz?!

Weet jij nog meer redenen waarom Haarlem net één van de zeven rijken van Game of Thrones zou kunnen zijn? Vul ons lijstje dan gerust aan onder het Facebookbericht. Vinden we leuk! En voor nu natuurlijk héél veel plezier met kijken naar het allerlaatste seizoen van deze fantastische serie. 

Lees ook

11 x jullie mooiste foto’s van het bloemencorso 2019 in Haarlem

Het bloemencorso zit er weer op. Afgelopen weekend hebben de praalwagens hun route vanaf de Bollenst...

Gespot op Instagram! 5 x super romantische trouwfoto’s uit Haarlem

Daar komt de bruid… Trouwen in Haarlem is voor vele bruidsparen natuurlijk een droom die uitkomt. Wi...

Haarlems mysterie: Hoe kan het dat de kerktorens van de Grote Kerk en de Bakenesserkerk zo op elkaar lijken?

Wie goed oplet, ziet dat de kerktorens van de Grote Kerk en de Bakenesserkerk bijna identiek zijn. Z...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶