Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x mooie huizen aan de rand van het bos

Door Pauline Dons 31 oktober 2019

Is de herfst jouw favoriete seizoen en ga je er graag op uit om lange boswandelingen te maken? Dan is een woning aan de rand van het bos ideaal voor jou. Ben jij op zoek naar een mooie, rustgevende omgeving om te wonen? Wij hebben vijf Haarlemse huizen aan de rand van het bos voor je op een rijtje gezet.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Uitzicht op het bos

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Dit appartementencomplex ligt op een steenworp afstand van de Haarlemmerhout en het centrum van Haarlem. Op de zevende etage vind je drie kamers: de woonkamer en de keuken bevinden zich samen in één grote ruimte en schuin tegenover vind je een badkamer en een slaapkamer. Je vindt het bos bovendien niet alleen op loopafstand: de woning heeft veel ramen, waardoor je vanuit ieder hoekje neerkijkt op een verzameling groene bomen.

Herenhuis aan de bosrand

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

In de Koninginnebuurt aan het Westerhoutpark staat dit herenhuis. De bossen De Hout en Elswout liggen op loopafstand, net als het bruisende stadsleven. Het appartement heeft veel originele extra’s, zoals een luxe keuken en twee badkamers. Niet zoveel zin om in het bos te wandelen? Je kunt ook genieten van een grote tuin met vrij zicht aan de achterzijde. Zo waan je je toch nog een beetje tussen het groen.

Natuurliefhebbers, opgelet

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Deze woning ligt op de eerste etage van het gebouw Ignatiushove op het terrein van de voormalige Mariastichting. Op slechts vijf minuten lopen vanaf dit appartement ben je al in het centrum van Haarlem, maar ook de natuur is vlakbij. Het appartementencomplex ligt naast de Haarlemmerhout en als je over de brug wandelt die over het Spaarne loopt, bevind je je ook zo in de natuur langs de Zuid Schalkwijkerweg en de Molenplas. Ben jij een natuurliefhebber? Dan is dit misschien wel dé plek voor jou.

In de buurt van strand én bos

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Deze dubbele bovenwoning met groot dakterras ligt in het populaire Oosterduinkwartier in Haarlem. De woning ligt aan een brede groene laan en met tien minuten ben je in het centrum. Wil je graag in de buurt van een bos wonen, maar vind je het ook heerlijk om lekker uit te waaien op het strand? Met een kwartiertje fietsen zijn het strand en de duinen te bereiken en wandelen doe je vlakbij in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland op landgoed Elswout.

Eigen stukje bos

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Heb je altijd al gedroomd van een huis mét een eigen stukje bos? Villa De Cranenburgh is een monumentale villa uit het jaar 1928 en is vanaf de bouw tot op heden door drie generaties van dezelfde familie bewoond. Bij dit huis krijg je er zelfs een eigen stukje bos bij. Je krijgt namelijk privétoegang tot de Haarlemmerhout, het oudste stadsbos van Nederland.

Meer lezen over wonen in Haarlem

Foto uitzicht haarlem klim naar het licht kathedrale basiliek nieuwe sint bavo

Familytime! 6 x kindvriendelijke wijken om te wonen in Haarlem

In Haarlem zijn superveel leuke, gezellige wijken. En eigenlijk is het overal fijn om te wonen in on...

5 x hierom is het zo top om dichtbij het strand te wonen

9 x de grootste ergernissen van Haarlemmers die in de binnenstad wonen (in gifjes)

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶