Tel uit je winst: je kunt geld verdienen met stemmen tellen tijdens de provinciale verkiezingen in Haarlem

Door Dominique Michiels 28 januari 2019

Op 20 maart 2019 zijn de provinciale statenverkiezing en de waterschapsverkiezingen. Natuurlijk ga jij naar het stembureau om te stemmen (toch?), maar je kunt er ook een dag(deel) bivakkeren om geld te verdienen. Hoe? Door lid of teller te worden.

De gemeente is voor 20 maart op zoek naar stembureauleden en tellers die zorgen dat de boel bij de stembureaus zo soepel mogelijk verloopt. Als stembureaulid controleer je de passen, help je mensen met stemmen en controleer je of alles volgens de regels verloopt. Wat een teller doet laat zich natuurlijk raden.

Enthousiaste Haarlemmers gezocht

Goed, wie zoekt de gemeente dan precies? ‘Enthousiaste mensen die 18 jaar of ouder zijn op 20 maart 2019. 18+, je bent stressbestendig, bekwaam en in staat om tot in de late uurtjes door te gaan’, vertelt een woordvoerder van de gemeente aan ons. ‘Ook ben je nauwkeurig, je kunt in teamverband werken en bent lichamelijk in staat om veel uren achter elkaar te werken. Je moet Nederlands kunnen spreken en schrijven.’

Wat schuift dat?

De gemeente snapt ook wel dat voor niets de zon op gaat en daarom krijg je een vergoeding voor het werken bij de stembureaus. Als stembureaulid krijg je €80,- per dagdeel. Er zijn twee dagdelen: 07.00 tot 16.00 uur en 16.00 uur tot einde telling. Als stemmenteller hoef je pas later op te komen dagen (en blijf je totdat de stemmen zijn geteld). Je krijgt een vergoeding van €35,-. Aanmelden doe je telefonisch via 023 – 511 51 82 of per mail: [email protected]. Vermeld je telefoonnummer in de mail zodat je aanmelding telefonisch afgehandeld kan worden. Je kunt je ook via dit aanmeldformulier opgeven.

Voorkeur aangeven

Bij je aanmelding kun je een voorkeur aangeven bij welk stembureau je wilt helpen. Daar wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Als dat niet lukt, wordt er altijd eerst met je overlegd.  Je kunt dus voorkeur uitspreken voor een stembureau bij jou in de buurt, of juist op een andere locatie. Zodra het aanmelden via de website ook van start is, kun je daar ook je voorkeur voor een bureau aangeven.

Meer lezen

Haarlems mysterie: dit is er Haarlems aan de naam Kenau

Ben je ooit uitgemaakt voor kenau? Dat is dan geen compliment. Kenau is een scheldwoord dat wordt ge...

Natalie (39) heeft 20 schapen: ‘Schapen zijn de leukste dieren, ze herkennen je echt’

De 39-jarige Natalie Bogtman is helemaal gek op haar schapen. Ze heeft er wel vijftig gehad en nu he...

Mag dat: kippenbotjes bij het gft-afval gooien?

Je hebt flink je best gedaan op het avondeten en er staan grote kippenpoten met appelmoes en gebakke...

Meer over

Gemeente