Show me the money! Zoveel miljonairs wonen er in Haarlem

Door Dominique Michiels 8 november 2018

Hoeveel rijke stinkerds wonen er in Haarlem? Daar hebben wij het antwoord op! Of beter gezegd: daar heeft het CBS het antwoord op. 

Miljonairs per gemeente

Elk jaar brengt het CBS de laatste cijfers naar buiten over het aantal miljonairs in Nederland. Uit deze cijfers blijkt dat (in 2016) 112.000 huishoudens in Nederland een vermogen hadden van één miljoen of meer. In welke gemeenten denk je dat de meeste miljonairs zich bevinden? Niet in Haarlem, maar wel vlakbij in Bloemendaal en iets verder weg in Laren, Wassenaar, Rozendaal en Blaricum. In Kerkrade wonen de minste miljonairs.

Zoveel Haarlemmers zwemmen in het geld

Hoeveel Haarlemmers behoren tot de miljonairs? Haarlem telt zo’n 158.000 inwoners, waarvan 1 procent een vermogen van 1 miljoen of meer heeft (gemeten op 1 januari 2016). Dat zijn ongeveer 1.580 inwoners in Haarlem die miljonair zijn

Hoe zit het bij de buren

Maar hoe zit dat in Haarlem en omgeving? In Heemstede is 4,5 procent van de inwoners miljonair en in Bloemendaal maar liefst 10 procent. Wat een rijke stinkerds daar! In Velsen is het percentage gelijk aan Haarlem, ook 1 procent van de inwoners is daar miljonair. In Haarlemmermeer ligt het iets hoger dan in Haarlem, daar is 1,6 procent miljonair. In de Haarlemmerliede en Spaarnwoude ligt het percentage weer iets hoger, 2,1 procent heeft daar een behoorlijk zakcentje.

Lees ook

Pinautomaten worden een knalgele Geldmaat en dit is wat je daarover moet weten

In sommige steden duikt de gele kleur al op. Vanaf volgend jaar staat ons dat ook in Haarlem te wach...
Voortuin parkeren Haarlem

Mag dat: een parkeerplaats maken van je voortuin?

Er is niets zo irritant als geen parkeerplaats vinden in de buurt van je huis. Maar als je nu een vo...
Unsplash Honden uitlaten Haarlem

Je hond uitlaten in Haarlem: dit zijn de regels

Loop jij een aantal keer per dag een rondje door Haarlem met je labrador/teckel/chihuahua? Dan zijn ...

Meer over

Gemeente