Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: skeeleren door het station van Haarlem?

Door Roel Diender 3 augustus 2020

Op een mooie zomerdag besluit je de skeelers uit de kast te halen om Haarlem te verkennen. Via de binnenstad kom je bij station Haarlem uit. Het liefst skeeler je door het station door richting de Bolwerken, maar mag dat ook?

Okay, we weten dat je makkelijk via het fietspad langs het station en onder het spoor door naar de Bolwerken kan skeeleren, maar stel je wilt door de mooie stationshal skaten, mag dat?

 

Verkeersregels

Eerst maar eens opzoeken wat de verkeersregels voor skeeleraars zijn. De website van Rijksoverheid vermeldt dat je met skates, skeelers, inlineskates, rolschaatsen, een step of een skateboard voor de wet een voetganger bent. Dit betekent dat je je moet houden aan de verkeersregels voor voetgangers. Dit zou betekenen dat je ook door het station mag rijden, toch?

Antwoord van de NS

Mensen op skeelers worden dus gezien als voetgangers en mogen in theorie ook door het station heen. Het kan wel zo zijn dat het station zelf speciale huisregels heeft. Check. Check. Dubbelcheck. Op naar de Nederlandse Spoorwegen die ons het verlossende antwoord geeft.

“Het staat niet specifiek beschreven”, vertelt een woordvoerster van NS. “Het mag in principe wel, maar we hebben het liever niet. Het station is er voor reizigers die er in alle rust moeten kunnen lopen, zonder gevaar te lopen. Zolang iemand netjes door het station skeelert zonder overlast te veroorzaken, is skeeleren niet verboden. Maar moeten mensen uit de weg springen en zorgt iemand voor een gevaarlijke situatie, dan kan diegene een boete krijgen.”

Wat kies jij?

Zo, jij weet nu of je mag skeeleren door het station. Loop jij ook weleens door de stad en denk je: mag dat? Mail dan naar [email protected] en wie weet lossen we jouw vraag op.

Lees ook

Lees ook:

Mysterie opgelost: het vreemde trapje van station Overveen

Voor wie wel eens de trein vanuit Haarlem naar Zandvoort pakt, heeft het misschien wel eens gezien: ...

MAG DAT: met een glaasje teveel op fietsen in Haarlem?

Er staat een avondje stappen op de planning en de kans is groot dat er wat alcoholische drankjes ach...

Plonzen maar: hier mag je zwemmen in Haarlem en omgeving

Wat is het nog lekker warm hè! Wil je, misschien wel de laatste keer dit jaar, een verkoelende duik ...

Mag dat: Door rood rijden als er een ambulance of politiewagen achter je rijdt?

In Haarlem zijn er verschillende kruispunten waar vaak ambulances, politieauto's en brandweerwagens ...

Video: Middelleeuwse straatmagie met Marius Bruijn

Haarlem Marketing heeft samen met VVV-stadsgids Marius Bruijn enkele video’s opgenomen met als titel...

Meer over

Gemeente