Weet je nog: 7 x deze spannende series keken we vroeger op vrijdagavond
Wij voelen ons zo rond de feestdagen nostalgisch en duiken het verleden in, want waar is de tijd gebleven dat...
Bij een Hollands prakkie hoort natuurlijk appelmoes, bij een patatje wil je mayonaise en als je een croissant eet komt er een potje jam op tafel. Die potten met appelmoes, mayo en jam raken op een gegeven moment leeg en zijn ze klaar voor de glasbak. Hoe schoon moeten de potjes dan eigenlijk zijn?
Je bent vast niet de enige die het te veel moeite vindt om de potjes schoon te maken en de pot, inclusief resten, in de glasbak gooit. Maar anderen wassen het potje af in de vaatwasser of onder een hete kraan. Maar wie doet het nou ‘goed’?
Eigenlijk maakt het niet veel uit hoe jij jouw glas in de glasbak gooit. De glasrecycling heeft de potten het liefst ‘schraapschoon’ of ‘schudleeg’, maar een groot probleem is het organisch afval (de restjes) niet. Die eetresten kunnen namelijk van de glasscherven gehaald worden, door de scherven eerst te drogen en daarna de tot stof geworden resten eraf te blazen.
De campagne ‘Glas in ’t bakkie’ roept iedereen op om de potjes niet met heet water af te wassen, voordat ze in de glasbak gaan. Zij zien het als ‘onnodig gebruik van energie’. Conclusie: je hoeft jouw potjes dus niet af te wassen voordat ze in de glasbak gaan. En daarnaast draag je ook een steentje bij aan een beter milieu.
In onze gids
Populaire rubrieken