Deze Haarlemse basisscholen scoorden supergoed op de eindtoets (en deze minder goed)

Door Dominique Michiels 20 februari 2019

De verplichte eindtoets in groep 8, voorheen beter bekend als de cito-toets, levert naast resultaten voor leerlingen ook gemiddelde scores voor scholen op. De onderzoeksredactie van RTL Nieuws heeft een overzicht gemaakt van de eindtoetsresultaten van basisscholen, ook in Haarlem!

Supergoede scores

In totaal zijn 38 Haarlemse basisscholen meegenomen in het onderzoek. Het gemiddelde cijfer varieert nogal. Zo zien we bij islamitische basisschool El Kadisia een uitschieter naar boven met een gemiddelde van 8,4 (!). Ook de protestant-christelijke Dr. H. Bavinckschool scoort met een 7,8 ruim bovengemiddeld.

Minder goede scores

Er waren ook wat basisscholen met minder goede gemiddelde scores. Openbare basisschool Martin Luther Kingschool scoort met een 5,3 het laagst. Openbare basisschool de Cirkel scoort gemiddeld een 5,4 en De Haarlemse Montessorischool haalt gemiddeld een 5,9. Wat nu als je kind op een school zit met een wat minder goede score? Geen nood. RTL zegt hierover: ‘Een slechte score betekent niet meteen dat het onderwijs op een school niet goed is. Je kunt aan de school vragen hoe het komt dat de score zo laag is. Misschien vindt de school andere dingen belangrijker dan een hoge score, of neemt de school juist bewust kinderen aan die minder goed kunnen leren.’

Zo scoort jouw basisschool

Ben jij benieuwd hoe de andere Haarlemse basisscholen scoren? Dat kun je checken op het interactieve kaartje op de website van RTL.

Lees ook:

Het is zover: Op 15 maart gaat het gehele onderwijs staken

Heb je 15 maart 2019 al een vrije dag opgenomen of een goede oppas geregeld? Alle kinderen hebben na...

Okrah Donkor (28) groeide met weinig op in Schalkwijk en is nu Haarlemmer van het jaar

Onze Haarlemmer van de week is dit keer wel een heel bijzondere. Okrah is namelijk ook al Haarlemmer...
Bison Bowling

Dit is waar de Bison Bowling misschien naartoe gaat verhuizen

Eerder was al bekend dat je straks geen strikes meer kan gooien op de huidige locatie van Bison Bowl...

Meer over

Gemeente Nieuws