Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terrasjesweer! 6 x superleuke terrassen in het centrum van Haarlem

Door Dominique Michiels 26 februari 2019
Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Haarlemmers houden van terrasjes. Zodra de zon weer schijnt, schieten we met z’n allen dan ook weer snel naar buiten om de terrassen van Haarlem te vullen. Wat zijn de leukste in het centrum? Wij zetten zes superleuke Haarlemse spots op een rij, swipe naar links:

Grote Markt

Centraler wordt het niet. Midden in het centrum op de Grote Markt zijn natuurlijk genoeg terrassen. Op de Grote Markt zelf heb je natuurlijk Café Brinkmann met het grote terras, hier kun je bijna de hele dag wel in de zon zitten. Zodra de zon goed gaat schijnt, gaan ook de terrassen aan de andere kant van de Grote Markt open. Swipe naar links voor de andere terrassen!

Grote Markt

Maar dan heb je ook nog de terrassen in ‘de bocht’, wat wij wel onze favoriete terrasplek van de Grote Markt durven te noemen. Bij Café Studio, Fortuyn en de andere tentjes op het rijtje is het altijd gezellig op het terras en heb je een perfect uitzicht over de Grote Markt. Er kan weleens een fris windje staan, maar dat is op sommige warme dagen best aangenaam.

Klokhuisplein

ML Haarlem Klokhuisplein
Foto: ML

Niet heel ver van de Grote Markt vandaan is het Klokhuisplein. Ook hier heb je een heerlijk groot terras. Restaurant ML heeft veel tafeltjes waardoor je ook op een populaire terrasdag hier nog kans hebt op een tafeltje. Ook kan je bij Brasserie van Beinum of net aan de overkant bij La Plume, Table 24 of Café Colette een plekje proberen te scoren. Wat vooral leuk is aan de terrassen rondom het Klokhuisplein, deze zijn ook ’s avonds zonder het zonnetje nog erg gezellig.

Botermarkt

Foto: indebuurt Haarlem

Op een zonnige dag lijkt de Botermarkt soms net één groot terras en is daarom misschien wel de gezelligste terrasplek van Haarlem. De meerdere cafés naast elkaar hebben allemaal een terras. Het maakt dan ook van niet zoveel uit waar je gaat zitten, je pakt gewoon het tafeltje waar plek is. Zon is er bijna de hele dag en er is niet vaak wind. En wat ook top is, als het frisser wordt kun je bij de meeste tenten nog steeds op het terras zitten, maar dan overdekt en verwarmd.

Raaks

Foto: Google Streetview

Misschien niet de eerste plek waar je aan denkt, maar ook bij de Raaks kun je prima op het terras vertoeven. Bij Woodstone kun je tegelijk een lekkere pizza erbij eten en bij de Jopenkerk natuurlijk een op en top Haarlems biertje. Hier is het vaak iets minder druk dan midden in de stad, dus dat is soms wel prettig. En zodra het frisser wordt, is er vaak genoeg plek binnen.

Spaarne

Spaarne bootjes Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Naast de terrassen zijn Haarlemmers ook graag op het water van ons mooie Spaarne te vinden. Op een mooie zomerdag varen er non-stop bootjes over het Spaarne. Hoe leuk om vanaf het terras naar de voorbijvarende bootjes te kijken? Dat kan vanaf verschillende plekken. Bijvoorbeeld bij Spaarne66 waarbij je letterlijk aan het Spaarne zit. Niet veel verder kun je ook bij Café Martinus op het terras zitten en tegelijkertijd een lekker ontbijtje of lunch nemen. Aan de andere kant van het Spaarne heb je ook een topterras bij Restaurant Zuidam. Perfect uitzicht op het Spaarne en molen de Adriaan.

Lees ook

meneer frans haarlem

9 x plekken om lekker te lunchen in Haarlem

Haarlem barst van de restaurantjes waar je terecht kunt voor een lekkere lunch. Wij kunnen zelf vaak...

Beachtime! Dit is wanneer de strandtenten weer open gaan

Afgelopen week(end) werden we in Haarlem al getrakteerd op heerlijk lenteweer. Terrassen stroomden v...

Chai Latte lovers opgelet! Wij deden dé Chai Latte test in Haarlem

Niets lekkerder dan opwarmen met een lekkere Chai Latte tijdens koude dagen. Chai Latte is een warm ...
Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken