Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Prijzen van Jumbo, Plus en Hoogvliet verschillen per locatie: zo zit het in Haarlem

Door Carin van der Meij 26 februari 2020

Doe jij altijd boodschappen bij de Jumbo, Plus of Hoogvliet bij jou om de hoek? Logisch, want je hoeft niet lang met zware tassen te slepen. Toch kan het lonen om naar een ander filiaal te gaan. Deze supermarktketens hanteren namelijk verschillende prijsniveaus.

Dit houdt in dat je bij de ene Jumbo voor een doos Dreft wasmiddel €1,99 betaalt en in een andere vestiging €5,53. Wat een verschil! Terwijl het product precies hetzelfde is.

Prijsniveaus bij Jumbo, Plus en Hoogvliet

Dat supermarkten als Jumbo werken met verschillende prijsniveaus, was al bekend. Consumentenbond heeft een nieuwe prijspeiling gemaakt, waarbij de prijsniveaus van Jumbo, Plus en Hoogvliet per vestiging opnieuw in kaart zijn gebracht.

Jumbo de goedkoopste supermarkt voor A-merken

Uit dit onderzoek van Consumentenbond blijkt Jumbo – van de dertien grootste supermarktketens – de goedkoopste supermarkt voor A-merken te zijn. Klein addertje onder het gras: de laagste prijzen worden maar in 16% van alle Jumbo-winkels gehanteerd. Wij horen je denken: waarom? Concurrentie! Uit het onderzoek blijkt dat Jumbo’s met veel concurrerende supermarkten in de buurt het goedkoopst zijn, terwijl in gebieden met minder concurrentie – met name Noord-Nederland – de dure filialen zijn. Spar is overigens de duurste supermarkt.

Hoogvliet en Plus

Ook Hoogvliet en Plus maken gebruik van prijsniveaus. Alleen bij Hoogvliet zijn volgens Consumentenbond de prijsverschillen minimaal. Bij Plus verschillen alleen producten van het huismerk in prijs.

Prijsniveaus in Haarlem

Hoe zit het in Haarlem? De prijsniveaus zijn als volgt ingedeeld: laag, midden, hoog. In Haarlem hebben we één Jumbo-filiaal, namelijk aan de Engelenburg. Dit filiaal hanteert het prijsniveau laag/midden. We hebben ook een Plus supermarkt, aan de Rijksstraatweg. Daar ben je voordelig uit: het prijsniveau van deze Plus is laag. In Haarlem zit geen filiaal van Hoogvliet supermarkten.

Prijsniveaus in de omgeving van Haarlem

Scheelt het als je voortaan je yoghurt, brood en frisdrank in een andere Jumbo haalt? Nee. In Hoofddorp en Hillegom zit ook een Jumbo. Daar hanteren ze hetzelfde prijsniveau als in Haarlem: laag/midden. Van Plus supermarkten in de omgeving zijn geen prijsgegevens bekend. Doe jij je boodschappen bij de Hoogvliet in Vijfhuizen? Dan moet je wel even opletten: je kunt beter uitwijken naar de Hoogvliet in Hoofddorp. In Vijfhuizen is het prijsniveau namelijk hoog, terwijl in Hoofddorp het prijsniveau laag ligt!

Lees ook:

Geweldig! 9 x dit zijn jullie leukste foto’s van supermarktkat Rumba

Een tijdje terug vertelden we jullie over kat Rumba. Dit is niet zomaar een Haarlemse kat, maar miss...

Steeds meer Haarlemse supermarkten zijn open tot laat in de avond

Even een latenightsnackje kopen bij de super? Dat wordt steeds makkelijker in Haarlem. Meer en meer ...

Online supermarkt Picnic komt naar Haarlem en dit is vanaf wanneer je kunt bestellen

Goed nieuws voor alle onlineshoppers. Websuper Picnic komt binnenkort naar Haarlem en omgeving. Vana...