Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: een alcoholvrij biertje na 20.00 uur kopen?

Door Roel Diender 23 oktober 2020

Eén van de nieuwe coronamaatregelen is dat supermarkten na 20.00 uur geen alcohol meer mogen verkopen. Veel winkels sluiten daarom na dat tijdstip de gangpaden met bier en wijn af. Maar, wat als je nou trek hebt in een alcoholvrij biertje? Wij zoeken uit of dat nog kan in Haarlem na 20.00 uur.

We bellen eerst met de Jumbo aan de Gedempte Oude Gracht. Dit filiaal is namelijk dagelijks tot 21.00 uur open. Hoe pakken zij deze nieuwe regel aan? Medewerker Gaby: ”Wij sluiten om 20.00 uur het gangpad met alcoholische dranken af. Tot nu toe hebben we totaal geen moeilijkheden met klanten gehad. Als zij een alcoholvrij biertje of wijntje willen, dan kan dat. Een van onze medewerkers loopt dan de gang met de alcoholische dranken in en pakt daar een alcoholvrij drankje. Dat moet overigens ook echt 0.0 zijn en geen radler van 2 procent.”

Plus

Raymond Bakker is de filiaalleider van Plus Haarlem aan de Rijksstraatweg. Hij vertelt dat ze ‘nergens last van hebben’ als het aankomt op het verkoopverbod van alcohol na 20.00 uur. Raymond: “We hebben op verschillende plekken in de winkel A4’tjes hangen met daarop de tekst dat er geen alcohol verkocht mag worden na 20.00 uur en dank voor het begrip. Mensen die begrijpen dat en doen er ook totaal niet moeilijk over. Als je een alcoholvrij biertje na 20.00 uur wil kopen kan dat gewoon, want die staan los in de winkel.”

0.0-bier toegankelijk voor klanten

En hoe pakt Albert Heijn het aan? Jerina van Heck, woordvoerder van Albert Heijn: ”Winkels dekken of sluiten de schappen en/of gangpaden waar de alcoholische dranken staan af. Dat kunnen zij op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld met behulp van rolcontainers, kratjes, doeken en afzetlint.”

En de alcoholvrije drank? ”Het gaat alleen om alcoholische dranken, niet om alcoholvrij bier. Vaak vinden winkels wel manieren om deze producten wel toegankelijk te houden voor klanten.” Kortom: het ligt er een beetje aan naar welke supermarkt je gaat na achten. Misschien kun je het beste gewoon voor 20.00 uur je (al dan niet alcoholvrije) drank inslaan.

Vind je dit een handig artikel? Deel het met je vrienden en familie op jouw Facebookpagina.

Heb jij een Haarlems mysterie gespot dat je graag opgelost zou zien worden? Mail naar [email protected].

Lees ook:

Aantal coronabesmettingen in Haarlem neemt verder toe blijkt uit update RIVM

De gedeeltelijke lockdown lijkt nog geen effect te hebben op het aantal positief geteste Nederlander...

Even wat luchtigs: 5 x lekker lachen met Haarlemse cabaretière Brigitte Kaandorp

Tijd voor wat luchtigs! We houden ons aan alle coronamaatregelen, werken braaf thuis en beperken ons...

Lerares Manon: ‘Ik stond constant aan, ik wilde bereikbaar blijven voor mijn leerlingen’

De geboren en getogen Haarlemse Manon Bruijn staat al 23 jaar voor de klas, waarvan de laatste 12 ja...

Gezellig: op deze dag gaat de sfeerverlichting weer aan in het centrum

Dat is een lichtpuntje in deze grijze dagen; de sfeerverlichting in het Haarlemse centrum gaat vanaf...