Hé biertje!? Twee Haarlemse winnaars in internationale bierwedstrijd

Door Dominique Michiels 28 januari 2019

Dat we in Haarlem wel een biertje lusten, is niet onbekend. Zo hebben we meerdere eigen brouwerijen en genoeg plekken om (speciaal)biertjes te proeven. In de internationale verkiezing ‘Best Places for Beer’ zijn twee Haarlemse ondernemingen in de prijzen gevallen. 

Best Places for Beer

Deze verkiezing wordt als sinds 2001 wereldwijd gehouden. Er zijn verschillende categorieën, waaronder beste brouwerijen, beste biertje en beste nieuwe biertje. De categorie waar Haarlem mee in de prijzen is gevallen, is ‘Best Places for Beer’. Oftewel de plekken waar je een lekker biertje kunt scoren.

De winnaars

De winnaars zijn Uiltje Bar en Melgers. Uiltje belandde ook nog in de top 100 van Beste Brouwerijen ter wereld. Dubbelprijs dus! Melgers wint als beste winkel en medewerker Milan Mörs geeft een reactie op Haarlem105: “Het is een mooie bevestiging van alle tijd en energie die we er in stoppen.” En daaraan voegt hij toe: “Het ruime assortiment, de productkennis en een scherpe inkoop hebben bijgedragen aan de winst. Het bezoek van vele toeristen heeft de Haarlemse winkel ook internationaal op de kaart gezet, wat ook belangrijk bleek bij deze verkiezing.” Bekijk hier de hele lijst winnaars.

Meer lezen

De Café Top 100 2018 is bekend: deze Haarlemse cafés staan erin

Pak de champagne er maar bij, want maar liefst vijf Haarlemse kroegen hebben een plek bemachtigd in ...

Leuk volgens local Tim (23): ‘Als ik hier in de avond kom, staat er zeker een koud drankje klaar!’

De 23-jarige Tim uit Haarlem is behoorlijk sportief en houdt wel een lekker biertje. Maar hij vindt ...

Yes! Zes nieuwe namen voor Bevrijdingspop Haarlem 2019 bekend

Eén hoofdact van Bevrijdingspop Haarlem 2019 was al bekend. Daar doet de organisatie vandaag een beh...