Gaan we weer! Restaurant Bon Vivant gaat weg en dit komt ervoor terug

Door Dominique Michiels 30 januari 2019

Nog geen anderhalf jaar heeft restaurant Bon Vivant in het monumentale pand op de hoek van de Korte en Lange Veerstraat gezeten. Het restaurant gaat vertrekken en maakt plaats voor een nieuwe kanshebber.

Zoveelste

Het is al het zoveelste restaurant dat het pand na niet al te lange tijd verlaat. De Componist, Lambermon’s en Seymour zijn enkele namen van restaurants die eerder in dit pand hebben gezeten. Wat is toch de reden van het snelle vertrek van al de restaurants die zich in dit pand vestigen?

Restaurant Seymour in 2015. Foto: Google Streetview

Bon Vivant

Hennie en Helga van Ommen en hun zoons Michael en Sander zijn de eigenaren van het restaurant. Bon Vivant in Haarlem is het zusje van Bon Vivant in Bennebroek, bekend om zijn spareribs. Het restaurant in Bennebroek blijft wel open.

Personeelsproblemen

In Haarlem gaat de tent sluiten. De voornaamste reden is het niet kunnen vinden van gemotiveerd personeel. “Je wilt niet weten wat we allemaal met medewerkers hebben meegemaakt”, zegt Hennie (64) in Haarlems Dagblad. “Op een enkeling na konden ze niks, wilden ze niks en meldden ze zich heel makkelijk af. Ik heb er drie moeten ontslaan vanwege diefstal. Medewerkers die achter de bar met hun telefoon bezig zijn: dat soort dingen had je aan de lo-pen-de band.”

Indonesisch restaurant

Deze week is de familie begonnen met het ruimen van het pand. Het meubilair blijft staan. Dat is namelijk verkocht aan de volgende die gaat proberen een succesvol restaurant in het pand te openen (en houden). Vanaf half februari hoopt Richold Bakker (52) er Indonesisch restaurant Samabe te openen. Hij heeft eerder tien jaar lang een Indonesisch restaurant gehad in het centrum van Bergen. Wij zijn benieuwd!

Bron: Haarlems Dagblad


Meer over Grand Café Bon Vivant Haarlem ontdekken?

Grand Café Bon Vivant Haarlem bars

Vandaag gesloten

Korte Veerstraat 1, Haarlem

Bekijk meer:bars

Meer lezen

Game on! Haarlem krijgt een café waar je retrogames kunt spelen

Tetris, Space Invaders, Pac-Man, Mario Bros en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Genoeg games die ...

Borreltijd! Frits Friday komt naar Haarlem

Frits wie? Frits Friday! Deze fijne vent organiseert sinds 2015 iedere maand een borrel op een ander...
Bier foto Unsplash

Hé biertje!? Twee Haarlemse winnaars in internationale bierwedstrijd

Dat we in Haarlem wel een biertje lusten, is niet onbekend. Zo hebben we meerdere eigen brouwerijen ...