10 x deze Haarlemse café’s zijn zo oud dat je vader of opa er nog een biertje heeft gedronken

Door Dominique Michiels 17 maart 2019

Haarlem is een eeuwenoude stad. En het leuke daaraan is dat er dus ook stokoude café’s zijn. We hebben een aantal foto’s van zaken waar je vader of opa misschien nog wel een biertje hebben gedronken. Sommige kroegen zijn er niet meer, maar bij een aantal kun je nog steeds naar binnen. We zetten er een paar op een rij. Ken je nog meer cafés die zo stokoud zijn als deze? Laat het ons weten!

<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

Café Brinkman

Foto: Noord-Hollands Archief

Grote kans dat jouw (overgroot)opa weleens bij Café Brinkman is geweest. Deze foto komt namelijk uit het jaar 1903. En toen stond het terras er ook al.

Café Spoorzicht

Foto: Noord-Hollands Archief

Dit café aan de Jansweg naast het station bestaat inmiddels niet meer. Deze foto komt uit de periode tussen 1899 en 1910. Voor zover wij weten bestaat dit hele pand zelfs niet meer.

Café Gierstraat

Foto: Noord-Hollands Archief

We horen je denken Café Gierstraat? Dat is toch café ’t Kantoor. Klopt, nu wel maar in 1974 nog niet. Toen dronk jouw vader of opa een biertje in Café Gierstraat. Later misschien ook nog wel in ’t Kantoor. Vanaf 1986 heropende het café namelijk onder die naam.

Café De Oude Florijn

Foto: Noord-Hollands Archief

Ook dit café bestaat nog. Het is Café Floryn in de Lange Veerstraat. Vroeger bekend onder de naam Café De Oude Florijn. Achter de tap de toenmalige eigenaars Kees en Gerda Wegkamp. De foto komt uit 1987.

Café Kennemerland

Foto: Noord-Hollands Archief

Dit is een foto van Café Kennemerland op de Rijksstraatweg uit 1968. Dit café bestaat helaas nu niet meer, maar misschien heeft jouw vader of opa nog wel leuke verhalen over dit café?

Café Bar Weinig

Foto: Noord-Hollands Archief

Een gezellig fotootje uit 1987 bij Café Bar Weinig. Interessante naam! Zo te zien schonken ze er niet (bar) weinig. Dit café bestaat nu niet meer, het is een winkelpand.

Café de Gooth en de Rose Panter

Foto: Noord-Hollands Archief

Tegenwoordig ziet het er heel anders uit, maar dit café bestaat nog steeds. En dat kun je vooral herkennen aan de naam. Café de Gooth is namelijk ook nog steeds de naam van het café op de Botermarkt. Tijdens het maken van deze foto in 1978 zat  café de Rose Panter ernaast maar op die plek is nu Café de Linde.

Café 1900

Foto: Noord-Hollands Archief

Kun je je voorstellen dat op de plek van dit café nu een winkel van Hilfiger zit? Sowieso is in de straat geen enkel café meer te bekennen. We hebben het over de Barteljorisstraat. In 1984 zat hier Café 1900.

Café Paris

Foto: Noord-Hollands Archief

Hé wat leuk, deze bestaat nog! Het is alleen een brasserie geworden. Brasserie Paris. In 1984 was het nog Café Paris. Het terras op de hoek van de Parklaan Kruisweg is er ook nog steeds, de parasols helaas niet meer.

Café Winthorst

Foto: Noord-Hollands Archief

Op de plek van Café Winthorst zit nog steeds een café maar dan onder een andere naam. Namelijk Het Wachtlokaal. In 1970 kon je vanaf het station zo een biertje halen bij Café Winthorst in de Kruisstraat.

Lees ook

De Café Top 100 2018 is bekend: deze Haarlemse cafés staan erin

Pak de champagne er maar bij, want maar liefst vijf Haarlemse kroegen hebben een plek bemachtigd in ...

Toen in Haarlem: In 1973 mochten hier nog auto’s rijden en parkeren

In Haarlem wordt een steeds groter gedeelte van de binnenstad autovrij. Zowel autorijden als ergens ...

6 x Haarlemse zaken waarvan niemand weet hoe je de naam uitspreekt

Spreek je Diga op z'n Italiaans uit, of toch op z'n Hollands? En hoe spreek je tongbreker Popocatepe...
<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶