Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Waaah! Dit zijn de eerste namen van Bevrijdingspop 2020

Door Kim te Woerd 24 februari 2020

Oh, wat we hebben we nú al veel zin in Bevrijdingspop 2020 in Haarlem. Het gratis bevrijdingsfestival vindt dit jaar plaats op zondag 5 mei 2019 van 12.00 tot 0.00 uur op locatie Haarlemmerhout. En wij hebben een leuk nieuwtje, de eerste namen zijn bekend!

Krezip, Maan & Danny Vera

We kunnen dit jaar met z’n allen ‘I would stay, yeaaaah‘ meeblèren. Op het hoofdpodium treedt Krezip namelijk op! Leadzangeres Jacqueline Govaert woont sinds 2006 in Haarlem en stond al diverse keren solo op Bevrijdingspop. Naast Krezip, staan ook Maan, Danny Vera, Kris Kross Amsterdam en Hannah Williams op het hoofdpodium.

Lekker met de meiden

Ben je van plan om ‘lekker met de meiden’  naar Bevrijdingspop te gaan? Dan moet je ook zeker even langs het Jupilerpodium. Daar treedt internet-ontdekking Merol op. Verder kun je daar ook genieten van DeWolff, Muyayo Rif en Queen’s Pleasure.

Voor de kleintjes wordt het ook feest: Monique Smit treedt op op het Rabobank Kinderfestivalpodium, waar ook een Supertalentenshow wordt gehouden.

Herdenkingsconcert

De avond vóór Bevrijdingspop vindt op het hoofdpodium vanaf 20:15 uur een klassiek herdenkingsconcert plaats. Het Kennemer Jeugd Orkest begeleidt dit jaar onder anderen Rilan & The Bombardiers en ATKD. Het Herdenkingsconcert is gratis toegankelijk, aansluitend zijn er kransleggingen op de Dam en aan de Haarlemse Dreef.

Bevrijdingsweek

Het is dit jaar een jubileumjaar voor onze vrijheid. 75 jaar geleden werden we bevrijd van de oorlog, én het is de 40ste editie van het vrijheidsfestival. Het is dit jaar daarom extra groot feest: van 28 april tot en met 5 mei is het in Haarlem Bevrijdingsweek. Overal in de stad zal van alles te beleven zijn, dus blok de datums maar vast in je agenda!

Even terugblikken op vorig jaar:

Nagenieten: alle foto- en videoreportages van Bevrijdingspop in Haarlem op een rij

Bevrijdingspop in Haarlem 2019 zit er weer op. Van proosten op de vrijheid, dansjes wagen, meezingen...

Van artiestenbegeleider tot biertapper; 5 x zij zorgden voor een top-Bevrijdingspop

Je staat er misschien niet bij stil als je zelf lekker aan het feesten bent, maar zo'n groot eveneme...

Video! Zo ziet Bevrijdingspop 2019 in Haarlem eruit in 1,5 minuut

Zoals ieder jaar was Bevrijdingspop in Haarlem weer een topfeestje! Het was af en toe wat fris, maar...