Sunday funday! 6 x leuke dingen om te doen in Haarlem op zondag

Door Dominique Leppink 3 maart 2019

Zondag, een dag waarop je vaak niet weet wat je wilt doen. Althans daar hebben wij wel vaak last van. We willen uitrusten, opladen voor de nieuwe (werk)week. Maar dat hoeft niet altijd met Netflix op de bank. Hier een aantal leuke tips voor ontspanning op de zondag.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Lekker wandelen

Ga lekker wandelen, leen een hond van de buren of misschien heb je er zelf wel een. Ga op pad naar Schoteroog a.k.a de teletubbiebergen en waai lekker uit. Je hond kan hier loslopen en jij dus ook. Het is er niet al te druk omdat veel Haarlemmers naar het strand of Elswout gaan.

Let’s go to the beach

Pak de fiets en ga richting het strand. De eerste strandtenten staan alweer opgebouwd. Een Aperol Spritz op het terras is nu bij de eerste zonnestralen een aanrader. Wel voor de zekerheid handschoenen mee in de tas.

Spelletje doen

Bel wat vrienden op en ga spelletjes spelen bij een spelletjescafé. Bijvoorbeeld bij Bar Boef of The Boardroom. Onder het genot van een gefrituurde samenstelling van hapjes en een flesje witte wijn op tafel. Daag elkaar uit voor een potje 30 seconds of doe een spelletje dat voor jullie allemaal nog onbekend is.

Bezoek een museum

Haarlem heeft veel leuke musea en die zijn echt niet suf. Ga bijvoorbeeld eens naar het Frans Hals museum. Daar is momenteel een heel leuke tentoonstelling over de verschillende copycats van Frans. Je bent er met een uur doorheen, voor ons net een lekkere tijd waarin we onze aandacht goed bij de kunstwerken kunnen houden. Daarna om de hoek bij Blender lekker lunchen en je hebt een topzondagje!

Filmpje pakken

Toch zin in een filmpje? Er draaien vaak genoeg mooie films in Haarlem. Een goede film die nu draait in Pathé Haarlem is Green Book. Ook leuk om natuurlijk een filmpje te pakken in de Filmschuur. De films zijn daar net even wat anders dan die in de grote bioscopen.

Bezoek de kerk

Ook al ben je niet gelovig, is het nog steeds leuk om de kerk te bezoeken op zondag. In juli en augustus kun je op zondag tussen 12.00 en 16.00 uur naar binnen bij de Grote Sint Bavo kerk op de Grote Markt. Ook wel een must om hier als Haarlemmer binnen te zijn geweest, hoor! En ook mooi meegenomen: het is gratis.

Lees ook

7 x glutenvrije hotspots in Haarlem waar je écht lekker kunt eten

Genoeg restaurants zijn tegenwoordig op de hoogte van hoe zij om moeten gaan met een gast met een gl...

OMG! Haarlem krijgt een eerste eigen donutshop en wij weten meer

We hebben veel lekkere restaurants en delicatessenzaken in Haarlem, maar als er iets is wat we misse...

9 x de grootste ergernissen van Haarlemmers die in de binnenstad wonen (in gifjes)

Oké, eigenlijk mag je niet klagen als je in de binnenstad van onze prachtige stad woont. Alle winkel...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶