Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Studente Nikki: ‘Met mijn speeddate-avond hoop ik dat nieuwe mensen elkaar ontmoeten in coronatijd’

Door Roel Diender 15 september 2020

De 21-jarige studente Nikki van Zanten zit niet graag stil. Naast haar studie ‘Creative Business’ aan Hogeschool InHolland is ze fotografe, werkt achter de bar en zet ze, als opdracht voor haar studie, een speeddate-evenement op poten. “Ik hoop dat studenten en Haarlemmers, uiteraard houdende aan de regels, zo nieuwe mensen kunnen ontmoeten in deze coronatijden.”

Nikki: “ik kwam bij het idee voor een speeddate-avond doordat ik me afvroeg; wat is er wél en wat is er níet in Haarlem. Daarbij moest ik denken aan eetcafé Coster 52, want zij organiseren altijd leuke dingen zoals een pubquiz, bingoavonden en proeverijen. Maar speeddaten had ik nog niet voorbij zien komen.”

‘Leuke manier om elkaar te ontmoeten’

“Een speeddate-avond is natuurlijk ergens grappig, maar van de andere kant is het een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Zeker aan het begin van een schoolperiode voor eerstejaars, internationale studenten en eventuele oudere jaars die door corona weinig sociale activiteiten hebben. Eigenlijk is mijn speeddate-evenement voortgekomen uit een geintje, omdat een vriendin samen met mij wilde speeddaten, en ik dacht bij mezelf: ik heb geen zin om daar aan mee te doen, maar ik kan er wel eentje voor je organiseren! Zo is het balletje een beetje gaan rollen”, aldus Nikki.

Succes

De speeddate-avond bij Coster 52 is organiseert Nikki als onderdeel van haar studie, want ze krijgt er ook studiepunten voor. Toch ziet ze er wel meer potentie in, want als de avond een succes wordt, heeft ze nog genoeg andere ideeën. “Stel dit zou heel erg leuk lopen, dan wil ik ook wel een vervolg-editie doen. Misschien met alleen vrouwen, misschien met alleen mannen, genderfluïden, noem maar op. Het zou leuk zijn als we alle kanten kunnen pakken.”

10 mannen, 10 vrouwen

Niki: “door corona zitten we vast aan een beperkt aantal deelnemers. Gelukkig kunnen we bij Coster 52 de tafeltjes zo neerzetten dat de deelnemers toch tegenover elkaar kunnen zitten, maar met 1,5 meter afstand. Dus ik zou zeggen, schrijf je in en speeddaten maar!”

Voor wie geïnteresseerd is in een avondje speeddaten kan via deze website kaartjes bestellen. Maar wees er snel bij, want er zijn maar 10 kaartjes voor vrouwen en 10 voor mannen. Ook geldt dat de deelnemers tussen de 18 en 28 jaar oud moeten zijn. Het evenement vindt plaats op zondag 18 oktober van 17.00 tot 19.00 uur in Eetcafé Coster 52 aan de Lange Veerstraat 22 in Haarlem. Voor de prijs van €19,50 krijg je ook drie drankjes en een portie bittergarnituur.


Meer over Coster 52 ontdekken?

Coster 52 restaurants en horeca

Gesloten15:00 - 02:00

Lange Veerstraat 22, Haarlem

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Bent van studentenroeivereniging Amphitrite: ‘Het is een tweede familie’

Vorige week namen we een kijkje bij De Haerlemsche Studenten RoeiVereniging Amphitrite. Daar spraken...
Foto uitzicht haarlem klim naar het licht kathedrale basiliek nieuwe sint bavo

Fotogeniek: 7 x Haarlem op haar mooist

Wat is Haarlem toch een schitterende stad! Bijna ieder straatje in het centrum kan je op een ansicht...

Bij deze 7 winkels in Haarlem krijg je gratis babyspullen als aanstaande ouders

Als aanstaande ouder kom je er al snel achter: dit kost behoorlijk wat centen. Een kinderwagen, comm...

Binnen- (en buiten)kijken bij de Haerlemsche Studenten Roeivereniging Amphitrite

Heeft Haarlem een studentenvereniging? Jazeker, en niet zomaar eentje maar de Haerlemsche Studenten ...