Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sla de bioscoop eens over: 6 x deze bijzondere toneelvoorstellingen wil je zien in Haarlem

Aangeboden door Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem 6 februari 2020

Ben je gek op toneel? Of niet, maar wil je weleens wat nieuws proberen? Dan móet je deze toneelvoorstellingen in de Stadsschouwburg eens bezoeken. Van een voorstelling geïnspireerd op Game of Thrones tot vijf vrienden die samen een ‘bitter’ cocktailtje drinken: er is echt van alles te zien! Scroll eens door het lijstje heen en noteer de data in je agenda.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Vijf vrienden op het strand in ‘Cocktails’

Foto: Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

Deze toneelvoorstelling is een tragikomedie waarin vijf vrienden samen chill een avondje op het strand zitten met een cocktailtje. Al snel slaat de gezellige avond om in een gevaarlijke mix van emoties, meningen en pijnlijke onthullingen. De relatie van de vrienden wordt ernstig op de proef gesteld. In hoeverre kunnen de vrienden elkaar steunen?

Wanneer: vr 21 februari & za 22 februari
Aanvang: 20.15 uur
Tickets bestel je hier.

De Aanslag

Foto: Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

Als jou deze titel bekend voor komt, dan kan dat kloppen. Dit is namelijk een toneelbewerking van de bestseller van Haarlemmer Harry Mulisch, die in de Stadsschouwburg in première gaat. Een verhaal over een 12-jarig jongetje en zijn familie ten tijden van de Tweede Wereldoorlog, die de schuld krijgen van een moord op een politieagent. De jongen komt er meer en meer achter dat er een dunne lijn ligt tussen goed en slecht. Deze indringende en spannende klassieker is een must-see. Zeker in het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijding viert en stilstaat bij het overlijden van grootmeester Mulisch, tien jaar geleden.

Wanneer: wo 18 & do 19 maart
Aanvang: 20.15 uur
Tickets bestel je hier.

Trojan Wars

Foto: Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

Toevallig de Netflix-serie ‘Troy: Fall in City’ gezien? Dit is precies deze serie, maar dan op toneel. De Stadsschouwburg wordt omgetoverd tot festivalterrein, waar een spannende strijd tussen de Grieken en de Trojanen zal plaatsvinden. Het verhaal is geïnspireerd op Game Of Trones. Nou dan weet je het wel! Tijdens de voorstelling kun je genieten van een driegangendiner en dans je na afloop (hopelijk) op de overwinning.

Wanneer: do 26 maart
Tijd: 17.00 tot 22.00 uur
Tickets bestel je hier.

De liefde begraven

Foto: Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen kennen we natuurlijk allemaal wel. Samen spelen zij in de romantische komedie ‘De liefde begraven’. Twee ex-geliefden vinden elkaar terug doordat ze de hond moeten begraven die ze samen hadden. De ontmoeting zorgt voor fijne herinneringen, maar ook voor frustraties en verlangens. Is de liefde echt voorbij? Binnenkort kun je wegzwijmelen bij Jeroen, euh… Dit verhaal.

Wanneer: wo 8 april
Aanvang: 20.15 uur
Tickets bestel je hier.

Dangerous Liaisons

Foto: Hans van Brakel & Studio Room – Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

Misschien heeft het iets te met de cast (Tjitske Reidinga en Mark Rietman) te maken, maar wij denken dat dit een bijzondere voorstelling is. Een wereldberoemde blockbuster nu te zien op de planken. Een verhaal over een man en vrouw, die een gevaarlijk spel spelen van verleiding en manipulatie. De vraag is: hoe kun je elkaar nog verleiden in tijden van #metoo?

Wanneer: di & wo 15 april
Aanvang: 20.15 uur
Tickets bestel je hier.

The Great Gatsby

Foto: Stephan van Fleteren – Stadsschouwburg & Philharmonie

Misschien heb je het boek weleens gelezen of de verfilming van The Great Gatsby onlangs op Netflix gezien. In de toneelversie speelt Jeroen van Koningsbrugge de rol van Jay Gatsby. Dit is een rijke en mysterieuze oorlogsveteraan die alles bij elkaar liegt om succesvoller en mooier te lijken voor zijn liefde die onbereikbaar is. Gatsby lijkt niet echt op te vallen tussen alle mensen. Zal zijn crush Daisy Buchanan hem zien staan?

Wanneer: wo 27 mei
Aanvang: 20.15 uur
Tickets bestel je hier.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. Meer over Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem ontdekken?

Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem theaters

Wilsonsplein 23 / Lange Begijnestraat 11, Haarlem

Bekijk meer:theaters

Lees ook:

Liggend luisteren naar Einaudi en colleges van Mart Smeets: deze toffe dingen kun je doen in Haarlem

In de Philharmonie worden niet alleen maar klassieke concerten gegeven; er is véél meer te doen. Den...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶