SantaRun in Haarlem 2018: dit moet je weten

Door Dominique Michiels 26 november 2018

Heb jij je al ingeschreven voor dé leukste run van het jaar? We hebben het natuurlijk over de SantaRun in Haarlem. Mocht je nog niet van de partij zijn, schrijf je dan hier in. Verder vertellen we je ook nog even wat allemaal handig is om te weten:

SantaRun in Haarlem 2018

De SantaRun in Haarlem vindt plaatst op vrijdag 14 december 2018. Tijdens de SantaRun in Haarlem kun je zelf kiezen of je drie of zes kilometer rent, huppelt, dans of wandelt door de binnenstad van Haarlem. Dit jaar wordt de vijfde editie van de SantaRun Haarlem gehouden. Honderden kerstmannen, kerstvrouwen, rendieren, kerstelfjes en andere kerstcreaties rennen een parcours en zamelen daarmee geld in voor drie goede doelen met als thema ‘kinderen’.

Programma SantaRun Haarlem

  • Vanaf 18.45 uur ben welkom op de Grote Markt.
  • Om 19.00 uur vindt er een warming-up plaats. De warming-up wordt begeleid door fanatiekelingen op een podium en een dj.
  • Om 19.30 uur wordt het startschot gegeven.
  • Van 19.45 tot 22.00 uur kunnen de gefinishte lopers en het publiek los op de Santa-Afterborrel op de Grote Markt.
  • Vanaf 20.30 uur begint de Santa-Afterparty in Café Studio en in Café XO, beiden op de Grote Markt.

Tekst loopt verder onder het gifje

De route van de SantaRun

De route loopt door de historische binnenstad van Haarlem. De route is drie km lang en de deelnemers die de zes km lopen, lopen de route twee keer. Begin december wordt de routekaart op de website van Santarun geplaatst.

Inschrijven SantaRun in Haarlem

Inschrijven voor de SantaRun in Haarlem doe je hier en is mogelijk tot en met 12 december 2018. Inschrijven kost €12,50 per deelnemer. Je krijgt dan een startbewijs en een bon voor een drankje tijdens de Santa-Afterborrel. Jouw startnummer kan je vanaf woensdag 12 december ophalen bij Runnersworld. Draag je startnummer zichtbaar op de borst. 

Hoe kom ik aan een SantaPak?

Nou, dat is heel makkelijk. Tijdens je inschrijving kun je voor €10 een SantaPak bestellen. Daarvoor krijg je een broek, een jasje, een muts, een riem en een baard. Deze kun je dan net als je startbewijs op woensdag 12 december ophalen bij Runnersworld. Maar je hoeft niet per se als kerstman/kerstvrouw verkleed. Zolang je er maar kerstig uitziet, is het goed! Dus trek je eigen verkleedkleding uit de kast of ga bijvoorbeeld langs Feestwinkel Jan Monnikendam. Voor de best verklede deelnemers zijn er prijzen.

Tekst loopt verder onder de foto

Foto: ANP

Garderobe tijdens de SantaRun

Best handig om te weten! Er is een garderobe op de Grote Markt, maar die is beperkt. Deze wordt bemand, maar zij zijn niet verantwoordelijk voor de spullen die je afgeeft. Er wordt geadviseerd om zoveel mogelijk jassen, tassen en laptops thuis te laten. De garderobe sluit om 21.30 uur. Voor die tijd moet je dus de spullen die je hebt afgegeven weer ophalen.

Finishfoto!?

Natuurlijk wordt het moment dat je door de finish komt vastgelegd. Een individuele finishfoto zie je 24 uur na afloop op de SantaRun uitslagenpagina.

SantaRun Haarlem 2017

Voor wie denkt, SantaRun watte? Zie hieronder de aftermovie van vorig jaar:

Meer lezen

Kerstmarkt in Haarlem 2018: dit moet je weten

Sommige mensen kijken hier heel het jaar naar uit: de kerstmarkt in Haarlem. Dat kunnen wij goed beg...

Fijne feestdagen! 14 x uit eten in Haarlem met kerst 2018

Natuurlijk, je kunt je helemaal uitsloven in de keuken op eerste en tweede kerstdag. Maar je kunt oo...