Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op rolletjes: 4 x mooie Haarlemse routes voor inline-skaters en rolschaatsers

Door Roel Diender 23 mei 2020

De zonnige dagen komen er weer aan! Wat is er dan lekkerder om je skates of rolschaatsen onder te binden en gewoon te gaan? Daarom hebben we voor jullie vier mooie routes voor inline-skaters en rolschaatsers op een rijtje gezet.

Houd uiteraard wel anderhalve meter afstand als je over de paden en banen sjeest. We hebben de routes gevonden op Wikiloc. Daar vind je nog veel meer routes in Noord-Holland en omgeving, dus als je alles in Haarlem hebt gehad, kan je daar nieuwe inspiratie opdoen.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Haarlem – Santpoort Zuid

Powered by Wikiloc

Bind je skates onder en ga naar het groen. Deze route van 8,23 kilometer neemt je mee vanuit het centrum van Haarlem, door het Schoterbos naar Santpoort-Zuid. De route is helemaal vlak, dus voor iedereen geschikt. Of ja, voor wie kan skaten dan…

Haarlem – Aerdenhout

Deze route neemt je mee vanuit hartje Haarlem, door de groene lanen van Aerdenhout en Bentveld, richting Zandvoort. Op de rotonde bij restaurant De Duinrand keer je weer om richting Haarlem. De ronde is net geen twaalf kilometer lang en heeft een hoogteverschil van elf meter.

Haarlem – Spaarnwoude

Deze groene ronde van 24,77 kilometer neemt je vanaf de Ikea mee door de groene weilanden die tussen Haarlem en Spaarndam liggen. Na Spaarndam blijft het groen, want pas als je langs het Noordzeekanaal hebt geskatet kom je weer in de bebouwing van Velserbroek.

Haarlem – Zandvoort

Dit is de langste route met een afstand van 27,87 kilometer, maar de route neemt je dan ook mee door de schitterende duinen van Zuid-Kennemerland, langs de zee, door Zandvoort en door het groen van Aerdenhout en Overveen weer terug naar Haarlem-Noord. Waar wacht je nog op?

Lees ook:

Botanisch stoepkrijten: leuk voor het lange weekend

We hebben de afgelopen weken al veel 'kunstwerken' van stoepkrijt in de straten van Haarlem gezien. ...
David Michielen voor Maand van de Amateurkunst

David heeft last van oorsuizen: ‘door muziek raak ik mijn beslommeringen kwijt’

Trek je dansschoenen aan, haal de verkleedkist van zolder, stof je muziekinstrument af en houd je sc...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶