Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niks kerstclichés; deze kerstvoorstellingen in Haarlem zijn superbijzonder

Aangeboden door Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem 5 december 2019

De gezelligste tijd van het jaar is in aantocht: kerst! En je kunt nu tezamen komen met je familie, vrienden, buren of collega’s in de Stadsschouwburg en in de Philharmonie. Want in beide gebouwen staat een aantal hele toffe kerstvoorstellingen op de planning, zoals een meezingconcert en een kerstfeestje in Spaanse stijl. Pak je agenda er maar bij! 

Bekijk hier alle kerstvoorstellingen in de Stadsschouwburg en de Philharmonie.

Hemels Haarlem!

Van dinsdag 24 tot en met zondag 29 december staat er een echte Kerstrevue in de Stadsschouwburg. Een kerstverhaal over zes engelen met een missie: Haarlem samenbrengen met kerst. Zes jonge makers, die ook hebben gespeeld in de scrooge-voorstelling Loes en Marie, maken er een toffe familievoorstelling van.

Met lekkere meezingers, dansers, sketches, grappen, een Haarlems jongerenkoor én een hoop kerstclichés worden zes engelen naar de aarde gestuurd om uit te zoeken of de kerstgedachte nog leeft in onze stad. Dat maakt ons nieuwsgierig!

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Stadsschouwburg & Philharmonie

Familie Meezing kerstconcert

Het échte kerstgevoel krijg je als je samen zingt. En dat is precies wat je kunt doen op dinsdag 24 december van 16.00 tot 17.15 uur in de Philharmonie. Aan de hand van leuke kerstklassiekers, meezingers en een familiekoor zal het kerstverhaal door Raymonde de Kuyper (bekend van tv-programma Villa Achterwerk en Mees Kees) worden verteld. Ook zullen er zandtekeningen worden gemaakt: gaaf om eens in het echt te zien, toch?

Foto: Stadsschouwburg & Philharmonie

Veel meer te doen rond kerst

Dacht je dat dit alles was? Zeker niet. Op woensdag 11 december kun je een Spaans kerstfeest vieren met onder andere Brownie Dutch én Latijns-Amerikaanse reggaeton muziek in de Philharmonie. Ook kun je daar terecht voor ‘An Irish Christmas’ met toepasselijke muziek en dans op woensdag 18 december.

Op zondag 22 december zal het meesterwerk van componist Monteverdi, De Mariavespers, door de Nederlandse Bachvereniging vertolkt worden in de Philharmonie. Daarnaast kun je samen met de kinderen in de Stadsschouwburg genieten van de kerstvoorstelling ‘Back to Oz’, gebaseerd op de boeken over Oz door Frank L. Baum. De swingende band maakt deze middag helemaal af.

Foto: Stadsschouwburg & Philharmonie

Oud en nieuw

Het lijkt nog wat ver weg, maar voor je het weet leven we in het nieuwe jaar. Om dit te vieren kun je op woensdagmiddag 1 januari 2020 naar het nieuwjaarsconcert in de Philharmonie met muziek gespeeld op authentieke instrumenten. Op zondag 5 januari kun je het klassiek-romantische balletstuk ‘Het Zwanenmeer’ bewonderen in de Stadsschouwburg. Want dat blijft natuurlijk mooi.

Benieuwd naar alle voorstellingen rondom kerst en oud en nieuw? Meer informatie over de kerstvoorstellingen vind je hier of door op de onderstaande oranje button te klikken.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. Meer over Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem ontdekken?

Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem theaters

Wilsonsplein 23 / Lange Begijnestraat 11, Haarlem

Bekijk meer:theaters

Lees ook:

Wil je niet missen: concerten van Waylon, Alain Clark en Martijn Fischer in ons eigen Haarlem

Niks is leuker dan meeblèren op (oer-Hollandse) hits, toch? Goed nieuws: bij de Stadsschouwburg én i...

Liggend luisteren naar Einaudi en colleges van Mart Smeets: deze toffe dingen kun je doen in Haarlem

In de Philharmonie worden niet alleen maar klassieke concerten gegeven; er is véél meer te doen. Den...