Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meten is weten: dit is vanaf de Grote Markt de snelste route naar het strand

Door Dominique Michiels 23 juni 2020

Met deze lekkere zonnige dagen kunnen wij natuurlijk genieten op het terras. Maar Haarlem ligt ook heel dichtbij het strand! Maar wat is nu het dichtstbijzijnde strand en hoe komen wij daar het snelst? Wij zochten het voor je op. 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Met de auto

De snelste optie naar het strand is met de auto. Het maakt niet superveel uit of je naar het strand van Zandvoort gaat of naar het strand van Bloemendaal. De route per auto is natuurlijk ook afhankelijk van het huidige verkeer.

Wil je naar Bloemendaal? Dan is de snelste route is via de Zijlweg, Julianalaan en de Zeeweg (N200). De route is 8,5 km en duurt ongeveer 17 minuten. Maar dat is dus afhankelijk van het verkeer.

Wil je naar Zandvoort? Dan ben je twintig minuten onderweg. De route is ongeveer 12 kilometer lang en je kunt het beste via de Zijlweg, Julianalaan en N200. Woon jij meer in het zuidelijke gedeelte van Haarlem? Dan kun je (afhankelijk van het verkeer) beter via de Zandvoortselaan/N201 rijden.

Maar we weten natuurlijk allemaal dat met supermooi weer het heel druk is op de weg naar het strand, dus dan ben je met de auto zeker niet het snelst.

Met openbaar vervoer

Wanneer je met het openbaar vervoer gaat is het strand van Zandvoort de snelste optie. Met de trein vanaf Haarlem station doe je er tien minuten over en dan is het nog een paar minuten lopen naar het strand.

Wil je naar Bloemendaal aan zee? Dan kun je vanaf Haarlem station bus 81 pakken. De bus doet er twintig minuten over.

Op de fiets

Om de eeuwige discussie met vrienden of familie te voorkomen hebben wij uitgezocht bij welk strand je het snelst bent op de fiets. Het antwoord: het strand van Bloemendaal. Vanaf de Grote Markt naar Bloemendaal is 7,8 kilometer en daar ben je 26 minuten mee bezig. De snelste route is over de Zeeweg. Het scheelt overigens niet veel. Naar Zandvoort doe je er 29 minuten over.

Te voet

Te voet ben je het langst onderweg, maar je bent wel sportief bezig! Wanneer je gaat wandelen neem je bijna dezelfde route naar het strand van Bloemendaal als wanneer je met de auto gaat. Deze wandeling duurt 1 uur en 33 minuten. Dit scheelt overigens maar vijf minuten met een wandeling naar het strand van Zandvoort vanaf de Grote Markt.

Heb je hier allemaal geen zin in? Dan kun je ook:

Bootje varen: 5 x leuke vaarroutes in en rondom Haarlem

Een van de leukste dingen aan Haarlem is misschien wel het vele water in en rondom de stad. Het Spaa...
Foto ANP

6 x routes voor mooie wandelingen in Haarlem

Wandelen is altijd een goed idee. In alle seizoenen is dat zo, maar in de herfst al helemaal. Met al...

Hitte-alarm! 7 x hier vind je verkoeling in Haarlem

Begrijp ons niet verkeerd: wij worden maar wat blij van een felle zon aan de strakblauwe lucht. Maar...

Terrasjesweer! 6 x superleuke terrassen in het centrum van Haarlem

Haarlemmers houden van terrasjes. Zodra de zon weer schijnt, schieten we met z'n allen dan ook weer ...

Plonzen maar: hier mag je zwemmen in Haarlem en omgeving

Wat een hitte hè? De hele week schijnt de zon en met temperaturen van zo’n 28 en 29 graden wordt het...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Verkeer