Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met de billen bloot! 5 x naaktstranden in de omgeving van Haarlem

Door Dominique Michiels 7 mei 2019

Wil je even ongegeneerd in je blote bips zonnen? In Haarlem is er helaas geen naaktstrand, maar in de omgeving hebben wij er een aantal gespot. Wij zetten vijf naaktstranden voor je op een rij.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Naaktstrand bij recreatiegebied Spaarnwoude

Bij recreatiegebied Spaarnwoude, in deelgebied Buitenhuizen, heb je een naaktstrand aan het water. Er zijn zowel beschutte plekken met schaduw als open plekken waar je in het zonnetje kan liggen. Je ligt er in het gras. Er is een parkeerterrein binnen één kilometer en ook een plek waar je iets te eten of drinken kunt kopen. Meer informatie over dit naaktstrand lees je hier.

Naaktstrand van Bloemendaal en IJmuiden

Het naaktstrand van IJmuiden loopt over in het naaktstrand van Bloemendaal. Tussen strandpaal 58 en 59,5 is naaktrecreatie toegestaan. Alleen het stukje bij de strandopgang Duin & Kruidberg is geen naaktstrand. Dit wordt ook aangegeven met borden. Om bij het naaktstrand te komen moet je vanaf Parnassia nog een stuk lopen, dat geldt ook als je vanuit IJmuiden komt. Meer informatie over dit naaktstrand lees je hier.

Naaktstrand van Zandvoort

In Zandvoort vind je richting Langevelderslag een naaktstrand vanaf paal 68 tot 71. En dit naaktstrand is best wel uniek, het is namelijk het enige openbare naaktstrand aan de Nederlandse kust waar je paviljoens vindt met terras, restaurant, bedden, parasols en douches.

Daarom krijgt dit strand de blauwe vlag. Vanaf de strandopgang is het 500 meter lopen tot het naaktstrand. Er zijn meerdere paviljoens waar je bloot op het terras mag vertoeven, maar alleen bij paviljoen Adam & Eva mag je buiten én binnen naakt zijn. Meer informatie over dit naaktstrand lees je hier.

Naaktstrand van Wijk aan Zee

Je kunt het ook iets verderop zoeken en naar Wijk aan Zee gaan. Tussen paal 49,6 en 50,5 vind je hier een naaktstrand. Vanaf strandafslag Relweg is het ongeveer 900 meter lopen. Er zijn op het naaktstrand zelf geen paviljoens, dus dat wordt lekker picknicken.

Naaktstrand in het Amsterdamse Bos

Ook ietsje verder, maar zeker de moeite waard is het naaktstrand ‘de Zonneweide’ in het Amsterdamse Bos. In totaal is het gebied waar je naakt mag zonnen vijf hectaren groot. Het is er heel beschut en je hebt zowel zonnige als schaduwrijke plekken. Wel handig om te weten: je kunt hier niet zwemmen en er is geen toilet.

Lees ook:

Zwemseizoen 2019: in deze natuurwateren in Haarlem en omgeving mag je zwemmen

Het is weer zover: vanaf 1 mei is het zwemseizoen geopend. Wat dit inhoudt? Dat in heel Nederland re...
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen