Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: in je blote billetjes tuinieren in Haarlem

Door Roel Diender 3 juli 2020

Je kent het wel, je bent lekker aan het tuinieren, de zon breekt door en de zweetdruppels vallen als een moesson op de grond. Dan kán je je kleren uittrekken en lekker in je blote kont verder werken, maar mag dat eigenlijk wel in Haarlem?

Het levert ongetwijfeld bijzondere taferelen op als Haarlemmers massaal in de blote kont door de tuin flaneren. Wij geven toe: we verwachten niet dat jullie massaal je tuinierskloffie in de kast laten liggen. Maar mocht je wél interesse hebben, dan heb geluk, want wij hebben voor je uitgezocht of je in je adamskostuum in Haarlem mag tuinieren.

Pagina 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

Waarom naakt tuinieren?

Inderdaad, waarom zou je naakt tuinieren? Volgens het AD vond een Amerikaanse nudistenorganisatie dat tuinieren net zo goed naakt gedaan kan worden. Het kan volgens deze organisatie zelfs bijdragen aan een positief zelfbeeld. Daarom vindt sinds 2005 de Internationale dag van het naakt  tuinieren plaats op de eerste zaterdag van mei. Een echte win-win-situatie dus: een strakke tuin en een positief zelfbeeld. Maar mag je nu naakt tuinieren of niet? Het antwoord lees je op de volgende pagina…

Mag het?

Voordat je besluit om alle kleren uit te gooien, is het handig om te weten dat naakt tuinieren niet overal is toegestaan. In je eigen tuin mag het in principe wel, maar je mag niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg én de buren mogen je niet zien. Met andere woorden, loop lekker in je nakie, maar laat anderen niet meegenieten van je blote billetjes. Zien de buren je toch in je adamskostuum de bloemetjes water geven, en bellen ze de politie, dan kan dit zomaar leiden tot een proces-verbaal voor exhibitionisme. Daarnaast mag je dus ook niet in je blootje in een gemeenschappelijke tuin, plantsoen of Haarlems hofje staan schoffelen.

Naast het feit dat je een bezoekje van oom agent riskeert, zijn brandnetels, wespen, rozenstruiken en distels ook factoren die naakt tuinieren tot een riskante onderneming maken.

Met de billen bloot! 5 x naaktstranden in de omgeving van Haarlem

Wil je even ongegeneerd in je blote bips zonnen? In Haarlem is er helaas geen naaktstrand, maar in d...

Plonzen maar: hier mag je zwemmen in Haarlem en omgeving

Wat een hitte hè? De hele week schijnt de zon en met temperaturen van zo’n 28 en 29 graden wordt het...

Mag dat: met teenslippers aan autorijden?

Heb jij met warm weer snel last van warme en/of zweterige pootjes? Dan doe je liever iets luchtigs a...

Mag dat: ballonnen oplaten in Haarlem?

Je kent het wel; je bent bij een verjaardag of bruiloft en ze gaan ballonnen oplaten en een wens doe...

Mag dat: barbecueën in de Haarlemse parken?

Nu we weten dat ons een warme zomer te wachten staat, kunnen we ons opmaken voor het barbecueseizoen...

 

Pagina 1/2
⟵ swipe swipe ⟶