Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuke actie: zet een teddybeer voor je raam voor jonge Haarlemmers

Door Melisa Verheijen 27 maart 2020

Op sociale media roepen mensen op om een teddybeer voor je raam of op je vensterbank te plaatsen. Dit initiatief komt overwaaien uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Heb jij een teddybeer voor je raam in Haarlem? Stuur ons dan een foto!

Door de knuffelberen voor het raam of op de vensterbank, verandert je dagelijkse ommetje in een speurtocht voor kinderen (en stiekem is het voor ouders ook heel leuk!). De berenjacht komt uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven door Michael Rosen en geïllustreerd door Helen Oxenbury, dient als inspiratie.

Geen gevaar

Goed om te weten: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) benadrukt dat buitenspelen geen gevaar voor de gezondheid oplevert, mits de groep niet te groot is. Hoeveel kinderen met elkaar mogen buitenspelen, laat het RIVM in het midden. Door deze speurtocht naar beren voorkom je wellicht dat er te veel kinderen in één speeltuin spelen.

Let op: Ga je naar buiten in je eigen wijk? Houd tijdens je wandeling ten alle tijden 1,5 meter afstand van mensen die je tegenkomt en ga niet naar buiten als je verschijnselen van het coronavirus hebt! Dit geldt ook voor kinderen.

thuisvermaaklijst indebuurt unsplash

Haarlemmers moeten zich in huis vermaken: indebuurt komt met #thuisvermaaklijst

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden veel maatregelen getroffen. Thuiswerken...

Leerlingen schrijven kaarten en maken tekeningen voor eenzame ouderen

Zo zorgt Miranda ervoor dat honderden tulpen niet in de prullenbak eindigen maar bij ouderen thuis

Meer over

Corona Doen