Je wilt écht naar het Nova College: bij de Open dag ontdek je waarom

Aangeboden door Nova College

ICT-studente Sanne | Foto: Nova College

Het Nova College zorgt voor onderwijs van goede kwaliteit. Dat heeft de Inspectie van Onderwijs voor de derde keer op rij geconcludeerd. Het is de hoogste beoordeling die een onderwijsinstelling kan ontvangen. Dat is niet zomaar: bij het Nova College groeien studenten als mens. Ze leren meer dan alleen een vak.

Het Nova College is een regionaal opleidingscentrum (roc) en heeft meerdere vestigingen, zoals Amstelveen, Hoofddorp, Beverwijk, IJmuiden en Haarlem. Daar bieden zij mbo-opleidingen aan, waaronder autotechniek, de hotelschool en ICT. Er is nog veel meer: check de site voor alle studierichtingen.

Groeien als mens

‘Groeien als mens’ is één van de beloftes die het Nova College maakt aan de studenten. Dit ziet de inspectie terugkomen in het onderwijs, voor zowel de lessen als de begeleiding. Sanne is 17 jaar en studeert nu twee jaar ICT in Hoofddorp. Zij begrijpt als geen ander waarom het Nova College zo goed is beoordeeld en vertelt je graag waarom.

Goede verhalen

Waarom Sanne voor het Nova College gekozen heeft? Daar heeft ze het antwoord wel op. Sanne: “Ik had voordat ik startte al veel goede verhalen gehoord van anderen over het Nova College. Daarnaast zijn er maar weinig scholen in Nederland die ICT aanbieden, dus het was voor mij heel fijn dat ik wel bij het Nova College terecht kon.”

Lees verder onder de foto >

Studenten op de Nova Campus Haarlem | Foto: Nova College

Een warm bad

Sanne meldde zich aan voor de opleiding en vond het eerst best spannend. Daarover vertelt ze: “Toen ik begon als mbo-student was ik 15 jaar. Ik ben een vroege leerling. Al snel kreeg ik te horen dat ik het enige meisje van de opleiding zou zijn. De eerste dag werd ik heel goed ontvangen door iedereen: door mijn docenten, maar ook door mijn studiegenoten. Het voelde als een warm bad. We zijn nu allemaal goed bevriend.”

Band met de docenten

Naast dat Sanne heel tevreden is over de lessen, vindt ze de omgang met docenten ook heel fijn. Sanne: “Je hebt echt een band met de docenten. Het is daar net een dorp, heel kleinschalig. Iedereen kent elkaar en ook door de docenten word je gezien. De overgang van middelbare scholier naar student is best groot. Daarin word je goed begeleid en laten ze je niet verdwalen in de digitale wereld. Je wordt met alles geholpen.”

Eigen invulling

“Wat ook heel fijn is: we mogen zelf écht doen wat we leuk vinden. In de opleiding is er ruimte voor een eigen invulling. De één wil graag meer leren over 3D-printers en de ander gaat graag aan de slag met VR-brillen. Bij onze opleiding kan het echt allemaal. De docenten zijn goed opgeleid en kunnen ons daarbij helpen.”

Méér dan alleen onderwijs

Ook het bestuur is trots op de beoordeling van het Nova College. Talitha van den Elst, lid college van bestuur: “Dit is echt een fantastisch resultaat. Nova College presteert sinds 2015 consequent goed. Wij doen dat voor onze studenten omdat wij het belangrijk vinden dat zij meer leren dan alleen een vak. Zij groeien bij ons als mens. Dat de inspectie dat ziet en waardeert daar ben ik erg trots op.”

Op het Nova College wordt er niet alleen aandacht geschonken aan de vakkennis van de opleiding, maar ook aan de ontplooiing van de studenten. Er wordt veel gedaan met taal en cultuur, zoals lessen in burgerschap. Er zijn ook anderstalige studenten welkom bij de opleidingen. De studenten ervaren enorme betrokkenheid van de docenten van My Talent. Daarnaast wordt er ook maatwerk en extra begeleiding aangeboden voor studenten die dat nodig hebben.

Onderwijsinnovatie

Het Nova College werkt samen met bedrijven en instellingen in de regio om te werken aan toekomstgerichte en innovatieve opleidingen. Een voorbeeld daarvan is Business School. Ook dáárvan was de onderwijs inspectie onder de indruk. Met name over het betrekken van bedrijven bij de opleidingen.

Kom naar de Open dag én naar het Nova College

Sanne: “Iedereen moet zich natuurlijk aanmelden voor het Nova College. En ik roep meiden op zich ook aan te melden voor technische opleidingen als ICT. Je wordt goed ontvangen en goed geholpen.”

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Nova College en wil je graag wat meer weten? Kom dan naar de Open dag op 21 november. Kom van alles te weten over jouw favoriete opleiding. Bij het Nova College kun je echt doen wat jij leuk vindt. De docenten en studenten staan je graag te woord die avond.

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Leuk! Hier in Haarlem kun je binnenkort letterlijk gluren bij de buren ”

Leuk! Hier in Haarlem kun je binnenkort letterlijk gluren bij de buren 

Ga naar “Voor de Haarlemse casanova’s: liefdevolle tips voor Valentijnsdag”

Voor de Haarlemse casanova’s: liefdevolle tips voor Valentijnsdag

Valentijnsdag haarlem
Ga naar “Studente Sanne is enthousiast over het Nova College: ervaar op de open dag waarom”

Studente Sanne is enthousiast over het Nova College: ervaar op de open dag waarom

Aangeboden door Nova College

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99”

Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis”

JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “sloggi 3-pack slips € 13,99”

sloggi 3-pack slips € 13,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker Housekeeping en Ontbijt”

Medewerker Housekeeping en Ontbijt

 • Stayokay Haarlem
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Behandelaar”

Behandelaar

 • Parnassia aan Zee
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023