Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

It’s your birthday! Zo vier je jouw verjaardag op een originele manier in Haarlem

Door Dominique Michiels 5 september 2019

Het welbekende dilemma: je bent jarig maar hoe ga je het vieren? Ieder jaar is het weer een overweging: thuis, buiten de deur, mét eten of zonder.. Wij hebben een aantal leuke tips voor je zodat we deze hersenkraker wat makkelijker voor je maken! Sommige tips zijn vooral top met mooi weer, maar ook genoeg voor herfstig- of zelfs winterweer. 

Page 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Huur een boot

Via Greenjoy kun je vanaf 25 euro per uur een sloep huren. Koop slim wat flessen rosé in en maak wat lekkere hapjes. Er kunnen zes tot acht personen op de boot, dus je moet wel een beetje selectief zijn met de gastenlijst. De bootjes liggen achter de Stadsschouwburg, zorg wel dat je van tevoren reserveert.

Seizoen: Lente, zomer en herfst. Zolang het maar droog is! Er zijn namelijk altijd dekens die je kunt meenemen.

Ga naar het park

Heb je geen tuin? Geen probleem, want de binnenstad heeft die wel! Neem een paar kleedjes mee en ga lekker in het Kenaupark of bijvoorbeeld in de Hout zitten. Belangrijk: Het is toegestaan om hier te barbecueën, maar let wel op dat je het schappelijk houdt (maximaal 10 personen). Ruim je eigen troep op en gebruik een barbecue die op pootjes staat (30 centimeter van de grond) zodat het gras niet verbrandt.

Seizoen: Zomer

Cocktails bij Wigbolt

Bij Bar Wigbolt kun je aan de heren vragen of ze een deel van de ruimte voor jou willen reserveren. Daar kun je dan gezellig borrelen met jouw vrienden. Als je jouw gasten wilt trakteren op een aantal drankjes, spreek dan van tevoren een maximum bedrag af bij de bar zodat je niet aan het eind van de avond voor verrassingen komt te staan.

Seizoen: Hele jaar door

Nodig je vrienden uit voor mega kaasplank bij jou thuis

Ga langs bij de KaasKampanje en laat een uitgebreide kaasplank voor je samenstellen op basis van het aantal personen en de voorkeuren. Leg een mooi kleed op je tafel en kies lekkere bijpassende wijntjes uit. Garantie voor een heerlijke gezellige borrelavond. Tip: Haal een geurkaars in huis voor de kaasgeur achteraf.

Seizoen: Hele jaar door

Spelletjes bij Bar Boef

Wel zin om een bordspel te spelen maar geen zin om jouw fanatieke vrienden thuis uit te nodigen? Reserveer een lange tafel bij Bar Boef, bestel een aantal flessen wijn en vraag om wat bittergarnituur. Lekker een avond gezelschapsspelletjes spelen en er verder maar niet meer over nadenken dat je weer een jaartje ouder bent geworden..

Seizoen: Hele jaar door

Zaaltje huren bij ’t Wapen van Kennemerland

Bij ’t Wapen heb je verschillende gezellige zaaltjes die afgehuurd kunnen worden. Met een beetje versiering kun je hier heel fijn een grote groep mensen ontvangen. Ze hebben lekkere wijn en genoeg borrelhapjes om je gasten te verwennen. Je bent afgesloten van de rest van het restaurant, dus gênante ABC’tjes kunnen hier prima worden opgevoerd.

Seizoen: Hele jaar door

Boven bij XO

Heb je zin om eens flink uit te pakken? Bij XO is op de eerste etage een mooie ruimte te huur waar genoeg ruimte is voor muzikale optredens of een dj en je krijgt er een eigen barman bij. Lekker dansen tot in de late uurtjes. Het is alleen niet aan te raden om dit op een vrijdag- of zaterdagavond te doen, dan is het echte feest namelijk beneden aan de gang. Je betaalt hier trouwens geen kosten voor de zaalhuur, er is wel een minimum besteding en extra kosten voor een dj en/of hapjes.

Seizoen: Hele jaar door

Strandfeestje

Vier jouw verjaardagsfeestje op het strand! Welke strandtent je uitkiest maakt in de zomerperiode niet zoveel uit zolang je maar lekker met je voeten in het zand staat. Ook leuk als je veel kleine neefjes en nichtjes hebt die je uit wil nodigen, die kunnen lekker spelen. Je kunt een hoek reserveren bij bijvoorbeeld Beachclub Far Out, Ubuntu of Tijn Akersloot. Neem voor de prijzen contact op met de strandtent van jouw keuze.

Seizoen: Zomer

Organiseer thuis een moorddiner

Ben jij wel in voor een beetje sensatie op je verjaardag? Vanaf 25 euro kun je online een moorddiner voor thuis aanvragen. Dat houdt in, jij geeft aan welke spelers er allemaal meedoen en geeft de persoonlijke gegevens door. Iedereen die meedoet krijgt vanaf twee weken voor het evenement stukjes informatie over jezelf en andere personages uit het verhaal. Dan komt iedereen op jouw verjaardag verkleed bij jou thuis (wel zo leuk om het thuis ook helemaal in de stijl van het verhaal aan te kleden) om samen te eten en de moord op te lossen.

Seizoen: Hele jaar door

Lees meer

6 x hier in Haarlem kun je iets te eten scoren voor op de boot

Het wordt dit weekend zomers weer. Tijd dus om je bootje weer los te laten in het Spaarne. Maar wat ...

Haarlems mysterie: Hoe kan het dat de kerktorens van de Grote Kerk en de Bakenesserkerk zo op elkaar lijken?

Wie goed oplet, ziet dat de kerktorens van de Grote Kerk en de Bakenesserkerk bijna identiek zijn. Z...

8 x hier eet je de lekkerste hamburgers van Haarlem

Hamburgers, altijd populair en in vele restaurants in Haarlem te bestellen. Maar waar kun je nu de á...

Sunday funday! 6 x leuke dingen om te doen in Haarlem op zondag

Zondag, een dag waarop je vaak niet weet wat je wilt doen. Althans daar hebben wij wel vaak last van...

7x deze bioscoopfilms werden opgenomen in Haarlem

Veel Haarlemmers kennen het wel: je bent naar een film aan het kijken en ziet ineens dat het bij jou...

6 x leuke plekken voor een eerste date in Haarlem

Een geschikte plek voor een eerste date in Haarlem is niet altijd makkelijk te vinden. Op een eerste...

5 x oesters eten in Haarlem voor een prikkie

Ook zo dol op oesters? Wij in ieder geval wel! Heerlijk in combinatie met een glaasje wit of een hel...
Page 1/10
⟵ swipe swipe ⟶