Hardloopkalender 2019 Haarlem: alle hardloopevenementen voor je op een rij

Door Dominique Michiels 1 februari 2019
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Wil jij dit jaar lekker veel gaan hardlopen? Nou, in Haarlem zijn er genoeg hardloopevenementen waaraan je mee kunt doen. Speciaal voor jou hebben we deze op een rij gezet in de hardloopkalender Haarlem 2019. Swipe naar links voor alle hardloopwedstrijden. 

Run the parks

Foto: Unsplash

Op 23 februari 2019 wordt Run the Parks georganiseerd. De start is bij Uiltje bar in Haarlem. Van daaruit gaat de 100 km lange trail door parken, landgoederen, buitenplaatsen, bos, duin, strand en via de Noordzee en dorpjes weer terug naar Haarlem. Je kunt er ook voor kiezen om maar een deel van de trail mee te lopen. Deelname is gratis. Houdt het evenement via Facebook in de gaten voor meer informatie.

Grachtenloop in Haarlem 2019

Na de mooie prestatie even je medaille showen!!#grachtenloop #zorgspecialistgrachtenloop #runhaarlem #gl18@361europe @citymarketinghaarlem @sportsupportstk

Posted by ZorgSpecialist Grachtenloop on Friday, 22 June 2018

Dit jaar vindt de 25e editie van de Grachtenloop plaats op 21 juni 2019. Bij dit hardloopevenement wordt hardlopen en de gezelligheid van de binnenstad gecombineerd. Het parcours loopt namelijk dwars door het centrum. Er zijn verschillende bandjes en dj’s langs de route. De wedstrijd is voor jong en oud. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden; 1 kilometer kidsrun (€5,-), 5 kilometer (€10,-) of 10 kilometer (€12,-). Bekijk de website om je in te schrijven of voor meer informatie.

Halve van Haarlem

Foto: Pexels

Op zondag 29 september 2019 wordt de 35e editie van de Halve van Haarlem gehouden. Je kunt kiezen uit meerdere afstanden, waaronder de halve marathon (€18,-). Het parcours daarvan loopt door heel Haarlem en de groene omgeving van Haarlem. De andere afstanden waarvoor je kunt kiezen zijn 5 kilometer (€12,-) of 10 kilometer (€14,-). Voor de kids wordt er een kabouterloop en een kidsrun gehouden (beiden €5,-). Bekijk de website om je in te schrijven of voor meer informatie.

Haarlem Urban Trail

In 2018 werd de eerste Urban Trail in Haarlem gehouden. De tweede editie vindt dit jaar plaats op 10 november 2019. Dit hardloopevenement is net even wat anders dan andere. Je rent namelijk door ongebruikelijke plekken voor een hardloopwedstrijd. Zo rende je vorig jaar bijvoorbeeld door de oude koepelgevangenis en Patronaat. Je kunt kiezen voor een parcours met een afstand van 5 of 10 kilometer. Bekijk de website om je in te schrijven of voor meer informatie.

SantaRun

Op 13 december 2019 mag je kerstmannenpak of andere kerstachtige kledij weer aan voor de SantaRun. Tijdens de SantaRun in Haarlem kun je zelf kiezen of je drie of zes kilometer rent, huppelt, dans of wandelt door de binnenstad van Haarlem. Bekijk de website om je in te schrijven of voor meer informatie. Vorig jaar zag de SantaRun er zo uit:

Foto’s! Zo zag de SantaRun in Haarlem 2018 eruit

Wat was het gezellig gisterenavond! Duizenden Haarlemmers liepen in hun kerstmannenpak of andere cre...

Meer hardloopevenementen in Haarlem

Hebben we een hardloopwedstrijd in Haarlem gemist in onze lijst? Laat het ons even weten. Dan voegen wij het evenement toe aan de lijst.

Lees ook

Save the dates! Alle grote evenementen in Haarlem in 2019 op een rij

Zoals we in Haarlem gewend zijn, staat er ook voor 2019 weer bijzonder veel leuks op de evenementenk...

Namasté! 6 x yogascholen in Haarlem

We maakten al een lijstje met sportscholen in Haarlem. Maar ben jij nou juist op zoek naar een plek ...

5 x plekken in Haarlem die goed zijn voor je gezondheid

Is gezonder leven jouw goede voornemen voor 2019? Dan kan dit artikel jou weleens een handje helpen....
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport