Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Suppers opgelet! Dit weekend is het NK suppen in Haarlem en jij kunt meedoen

Door Dominique Michiels 17 april 2019

Ben jij gek op suppen? Dan is dit je kans om dat te showen! Dit weekend is namelijk de eerste ronde van de Nederlandse Kampioenschappen lange afstand suppen in Haarlem. 

Suppen

Denk jij nou waar hebben jullie het over?! Suppen is een sport en wordt ook wel peddelsurfen of stand-up paddle genoemd. Bij suppen sta je op een soort golfsurfplank en gebruik je een peddel om jezelf voort te bewegen. Suppen kan op zowel de zee als op een gracht, rivier of meertje.

Kampioenschappen

En dit weekend worden er dus sup kampioenschappen gehouden in Haarlem. Iedereen mag meedoen aan de kampioenschappen die bestaan uit vijf races. Zaterdag 20 april wordt de eerste race in Haarlem gehouden en dat wordt een klassiek rondje Haarlem.

Vanuit de Haarlemse Kanovereniging vertrek je op het Spaarne richting de stad, langs de Mooie Nel, de Liede en de Ringvaart om dan via het Spaarne terug te keren naar de finish bij de vereniging. Het rondje is ongeveer 19.5 kilometer lang. Pittig!

Praktische info

Inschrijven is van 08.30 tot 09.45 uur mogelijk bij de kanovereniging. Je moet je ook van te voren per e-mail aanmelden, omdat er maar beperkt plaats is. Dit kan door te mailen naar: [email protected] De race zelf start tussen 11.00 en 11.30 uur. Voor de echte pro’s nog wat specifieke info: voor heren en dames is de maximale boardlengte voor een supboard is 14’0″ en dat geldt ook voor heren en dames op een proneboard. Je moet je eigen board meenemen. Meedoen kost €20,-.


Meer over Haarlemse Kanovereniging ontdekken?

Haarlemse Kanovereniging sport en bewegen

Noord Schalkwijkerweg 99, Haarlem

Bekijk meer:sport en bewegen

Lees ook

Grote Markt Haarlem

Vrolijk Pasen! Dit kun je allemaal doen in Haarlem tijdens Pasen 2019

Wat te doen met Pasen 2019 in Haarlem? Genoeg! Tijdens het paasweekend op 20, 21 en 22 april is er v...

Whoop whoop! Haarlemse roeiers winnen race over de Atlantische Oceaan

'The Dutch Atlantic Four’ roeiden sinds 12 december onafgebroken de Atlantische Oceaan over. Na 34 d...

Healthy hotspots: 5 x supergezond eten in Haarlem

Is een van jouw goede voornemens voor 2019 'gezonder eten'? Komt dat even goed uit! In Haarlem kun j...