Foodies opgelet! Alle foodfestivals van Haarlem in 2019 op een rij

Door Dominique Michiels 10 maart 2019

Wij Haarlemmers zijn dol op eten. Daarom hebben we ook zoveel lekkere restaurants, zijn we uitgeroepen tot gastronomische hoofdstad én worden er altijd een hoop leuke foodfestivals gehouden. Als foodie wil je natuurlijk weten wanneer die foodfestivals allemaal zijn, dus speciaal voor jullie hebben wij de Haarlemse foodfestival agenda gemaakt:

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Seinfestijn Food & Lifestyle Market

Op zondag 19 mei 2019 staat er weer een nieuwe editie van Seinfestijn op de planning. Seinfestijn is een kleine en gezellig markt met allerlei producten, workshops en lekker eten.

Seinwezen

Er zijn al meerdere edities van Seinfestijn in Haarlem geweest. Deze vinden altijd plaats op het terrein van Seinwezen aan de Kinderhuissingel.

Programma

Het exacte programma van Seinfestijn 2019 is nog niet bekend. Wel is het sowieso bij ieder Seinfestijn weer aan te raden om niet met de auto te komen, er zijn namelijk geen parkeerplaatsen bij het event. Entree is tot nu toe altijd gratis geweest.

Eten op rolletjes

In 2019 komt ook Eten op rolletjes weer naar Haarlem. Vorig jaar hadden we ontzettend geluk met het weer en daar gaan we deze keer natuurlijk weer voor duimen.

De Lichtfabriek

In 2019 vindt het foodfestival plaats van 28 tot en met 30 juni. De locatie is wederom bij de Lichtfabriek.

Keukens geopend

De keukens zijn op vrijdag van 16.00 tot 23.00 uur geopend. Op zaterdag barst het foodfestival los van 13.00 tot 23.00 uur en op zondag van 13.00 tot 22.00 uur. Je kunt er prima parkeren en entree is gratis.

Haarlem culinair

Het foodfestival der foodfestivals is natuurlijk Haarlem Culinair. Echte lekkerbekken kijken hier heel het jaar naar uit. Op de Grote Markt staan verschillende tenten waar je bij een aantal Haarlemse restaurants aan kunt schuiven. Het perfecte moment om kleine hapjes te proeven van restaurants waar je misschien altijd al nieuwsgierig naar bent.

De deelnemers

Het evenement is dit jaar van 1 tot en met 4 augustus. De deelnemende restaurants zijn ook al bekend: Dodici, Bambu, Parels, Napoli, Bistrobar Indonesia, Fortuyn, Ratatouille, Pand 13, Diga, ML, Ome Pietje, Fris en Brick. En Wigbolt verzorgt de cocktails. De openingstijden zijn op donderdag van 17.00 tot 23.00 uur en vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 23.00 uur. Entree is gratis.

Jubileumjaar

Haarlem Culinair wordt dit jaar voor de 25ste keer georganiseerd, het is dus een jublieumjaar. Wij zijn benieuwd of daar nog speciale verrassingen aan verbonden zijn. Op de website lezen wij: “Haarlem zal nog lang sterretjes zien van al het  gastronomische geweld. Blijf ons volgen, want de komende editie belooft onvergetelijk te worden!”

Proefpark Haarlem

Eind augustus is het tijd om te smikkelen in het Kenaupark. Dan staat Proefpark Haarlem er namelijk weer. Dit kleinschalige foodfestival bestaat uit zo’n 30 foodtrucks en heel veel gezelligheid.

Foodtrucks

Dit jaar vindt de zevende editie van Proefpark plaats van 23 tot en met 25 augustus. Naast lekker eten vanuit de foodtrucks zijn er ook kinderactiviteiten, theater, live muziek en dj’s. Vanaf half juni is het programma bekend. Toegang is gratis.

Openingstijden

Op vrijdag kun je naar Proefpark tussen 16.00 en 23.00 uur. Op zaterdag tussen 12.00 en 23.00 uur en op zondag tussen 12.00 en 20.00 uur.

Hebben wij een foodfestival gemist? Laat het ons even weten. Dan voegen we die toe aan de agenda.

Lees meer

Uit Pauline's Keuken Haarlem

7 x Haarlemse foodbloggers met verrukkelijke plaatjes op Instagram

Voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt, is dit een heel fijn lijstje. We tippen je namel...

Ellen (41) is foodblogger in Haarlem: ‘Mijn moeder smeekte mij om geen kok te worden’

De 41-jarige Ellen van Duijn is een echte lekkerbek. Acht jaar geleden startte ze haar eigen foodblo...

Healthy hotspots: 5 x supergezond eten in Haarlem

Is een van jouw goede voornemens voor 2019 'gezonder eten'? Komt dat even goed uit! In Haarlem kun j...

Voor de sushi-lovers: 9 x sushi eten of bestellen in Haarlem

Van nigiri’s tot maki’s en van handrolls tot sashimi: sushi gaat er altijd wel in, toch? Waar je in ...
Restaurant Frenchie Haarlem

10 x deze restaurants openden in 2018 hun deuren in Haarlem

In Haarlem vind je ontelbaar veel leuke restaurants. Ook in 2018 openden er weer een hoop nieuwe par...

Chai Latte lovers opgelet! Wij deden dé Chai Latte test in Haarlem

Niets lekkerder dan opwarmen met een lekkere Chai Latte tijdens koude dagen. Chai Latte is een warm ...
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶