Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn 9 x de stoerste mountainbikeroutes in Haarlem en omgeving

Door Roel Diender 30 juni 2020

Helm op en gaan! Want je kan rondom Haarlem heerlijk mountainbike, van de duinen tot Spaarnwoude, er is voor ieder wat wils. Dus haal je mountainbike uit de schuur en crossen maar!

Laten we vooropstellen dat er veel meer mountainbikeroutes te vinden zijn, maar deze negen routes hebben voor ieder wat wils.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Haarlem

Powered by Wikiloc

We beginnen met een gemakkelijke van 16,24 kilometer die vanuit de Zijlweg ons via de duinen bijna naar het strand voert, maar dan weer terug de duinen induikt. Een mooie route om in te komen.

’t Wed

Powered by Wikiloc

We hebben nog een route die onder de categorie ‘gemakkelijk’ valt. Wel is de route iets langer, namelijk 23,5 kilometer, maar voert ons wel langs ’t Wed, Parnassia en een stukje door de duinen van Zandvoort.

Rondje kust

Powered by Wikiloc

Ook al is het aantal kilometers een stuk langer dan de vorige twee, toch valt deze route onder de categorie ‘gemakkelijk’. Deze 44,6 kilometer lange route fietst vanuit Haarlem door de duinen, langs de kust en via Vogelenzang en Bennebroek terug naar Haarlem

Zuid-Kennemerland

Powered by Wikiloc

Deze route staat als ‘middelmatig’ qua zwaarte aangegeven, en dat komt door het hoogteverschil van ongeveer 65 meter. Dus goed die kuiten insmeren!

Overveen

Powered by Wikiloc

Deze route met een middelmatige zwaarte neemt ons via Overveen en de Zeeweg naar de kust, om vervolgens op je mountainbike door de duinen weer terug te keren. Het hoogteverschil bedraagt 55 meter.

Leiden

Powered by Wikiloc

Deze route, in één richting, heeft een afstand van 45 kilometer en een hoogteverschil van 25 meter. Je begint in Haarlem en eindigt in Leiden. Let er wel op dat je ook nog terug moet!

Westeinderplassen

Powered by Wikiloc

Deze route van bijna 50 kilometer neemt ons vanuit Haarlem mee naar Amsterdam, met een omweg via de Westeinderplassen. Een mooi mountainbikeroute, maar ook in één richting, hou daar rekening mee op de terugweg!

Noordwijk

Powered by Wikiloc

Deze ronde heeft een afstand van een kleine 53 kilometer en neemt ons langs de kust mee naar Noordwijk. Via de landerijen en bloemenvelden fiets je terug naar Haarlem.

Langste

Powered by Wikiloc

Dit is de langste route die wij via Wikiloc hebben gevonden. Met 67,12 kilometer trap je op je mountainbike vanuit Haarlem, via het Amsterdamse Bos en Oudekerk aan de Amstel, naar Amsterdam. Daar draai je om en fiets je bijna dezelfde route terug. Eentje voor kilometervreters!

Lees ook:

Op rolletjes: 4 x mooie Haarlemse routes voor inline-skaters en rolschaatsers

De zonnige dagen komen er weer aan! Wat is er dan lekkerder om je skates of rolschaatsen onder te bi...
wandelroutes Haarlem

7 x de mooiste wandelroutes in de natuur rond Haarlem volgens wandelfanaat Annemieke

Lekker struinen door onze prachtige stad is natuurlijk altijd fijn. Maar kijk ook eens buiten de sta...

Doen: bekijk Haarlem met andere ogen via de Vrijheidswandeling

De gloednieuwe vrijheidswandeling neemt je mee op een route die je Haarlem van een andere kant laat ...

Eind goed, landgoed: 6 x de mooiste landgoederen rondom Haarlem

Dat Haarlem niet alleen een schitterende stad is, maar ook in een schitterende omgeving ligt, dat wi...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen