Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra moedigen je aan: schrijf je nu in voor de Nacht van de Vluchteling 2020

Aangeboden door Nacht van de Vluchteling 12 november 2019

Op zaterdag 20 juni 2020 wordt de Nacht van de Vluchteling opnieuw in Haarlem georganiseerd. Heb jij dit jaar meegelopen en wil je er volgend jaar graag weer bij zijn? Of heb je de vorige editie gemist en wil je je nu wél inzetten voor het goede doel? Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Mocht je je afvragen wat de Nacht van de Vluchteling precies is: wij leggen het even uit. Stichting Vluchteling is een noodhulporganisatie die sinds 1976 wereldwijd hulp biedt aan vluchtelingen, zowel in acute nood als bij langdurige crisissen. In 2020 wordt voor de elfde keer de Nacht van de Vluchteling gehouden. In deze nacht lopen duizenden mensen door het hele land een bijzondere wandeling. Met deze sponsorloop vragen zij aandacht voor bijna 71 miljoen mensen die op dit moment op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Het ingezamelde geld wordt ingezet om deze mensen te helpen.

De sponsorloop

Of je nu lang of kort wilt wandelen, iedereen kan meedoen. Er zijn namelijk routes van 10, 20 en 40 kilometer. De routes van 10 en 20 kilometer kun je bijvoorbeeld in Amsterdam lopen. Net als dit jaar, is er in 2020 ook een route richting Haarlem. Je moet wel een flinke doorzetter zijn, want deze route is 40 kilometer lang. In het holst van de nacht kun jij – samen met je vrienden, familie, collega’s en andere sportievelingen – deze tocht van Amsterdam naar Haarlem afleggen. Klokslag middernacht, in de nacht van 20 op 21 juni, ga je van start.

Nieuwe ambassadeur

Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra zijn de vaste supporters van de Nacht van de Vluchteling en zijn er ook in 2020 weer bij. Ook actrice Melissa Drost zet zich de komende tijd in en is al naar Myanmar en Thailand afgereisd om vluchtelingenkinderen te bezoeken die dankzij de opbrengst van de Nacht van de Vluchteling naar school gaan.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Stichting Vluchteling

Opbrengst Nacht van de Vluchteling 2019

In de nacht van 15 op 16 juni 2019 liepen 5.676 mensen de Nacht van de Vluchteling. Samen hebben zij een bedrag van €1.591.885 opgehaald. Op 11 november is bekendgemaakt waar dit mooie geldbedrag naartoe gaat.

Een deel van de opbrengst komt terecht bij medische zorg in Irak voor teruggekeerde Jezidi-vluchtelingen. Zo’n 100.000 Jezidi’s konden ontkomen aan de aanval van IS en vluchtten naar buurlanden. Maar ook nu, nu het onderdrukte en gediscrimineerde volk in 21 kampen is opgevangen, kunnen ze nauwelijks rekenen op adequate hulp.

Ook wordt er €260.000 besteed aan goede gezondsheidszorg voor 14 dorpen in het Sinjargebergte. Hiermee krijgen 9.000 inwoners basisbehandelingen, consultaties en wordt de medicijnvoorraad op peil gehouden. Meer informatie over de opbrengst van de vorige editie kun je hier vinden.

Schrijf je in!

Wil jij je ook inzetten voor Stichting Vluchteling én durf jij de tocht aan te gaan? Schrijf je snel in, want het aantal plaatsen is beperkt.

Benieuwd hoe de vorige editie eruitzag? Check dan de aftermovie hieronder.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Nacht van de Vluchteling. Meer over Nacht van de Vluchteling ontdekken?

Nacht van de Vluchteling zorg

Gesloten09:00 - 18:00

Bekijk meer:zorg