Alles wat je wil weten over het gratis festival Gluren bij de Buren in Haarlem

Door Dominique Michiels 5 februari 2019

We mogen weer Gluren bij de Buren in Haarlem. Op zondag 10 februari kunnen we langsgaan bij maar liefst 128 huizen in Haarlem om daar te genieten van allerlei optredens. Hier lees je er alles over.

Mocht je nog niet eerder hebben gegluurd, leggen we even uit hoe het werkt. Het is heel simpel: je kunt in 128 verschillende huiskamers in Haarlem een optreden bij ‘de buren’ bijwonen. De eerste ronde van shows begint om 12.00 uur. Iedere act duurt een half uur, waarna je weer vertrekt naar het volgende adres. Er worden in totaal drie shows per huiskamer gegeven. Om 17.00 uur is het festival afgelopen. Als je goed plant, kun je zeven optredens zien.

Gratis

Gluren bij de Buren is een gratis evenement en dat is natuurlijk fijn. Je krijgt een kopje koffie of thee als je dat wil, dat regelt de organisatie. Wel mag je bij elk adres een vrijwillige bijdrage achter laten. Vergeet dus niet om wat kleingeld mee te nemen.

Optredens en locaties

Gluren bij de Buren is vooral bedoeld om lokaal talent een podium te geven. Er treden dus veel Haarlemse artiesten op. Bekijk het programma voor een overzicht van alle acts, locaties en tijden.

Lees ook:

Gespot: 6 x knappe Haarlemse meisjes op Instagram

Dat Haarlem vol zit met leuke mensen, dat wisten we natuurlijk allang. Ook op Instagram zien we een ...

Leuk volgens local Koen (24): ‘Als je hier binnenstapt, heb je het idee dat je in Oostenrijk bent’

Vandaag deelt Haarlemmer Koen Beeren zijn favoriete Haarlemse plekken met ons. Hij is behoorlijk fan...

Save the dates! Alle grote evenementen in Haarlem in 2019 op een rij

Zoals we in Haarlem gewend zijn, staat er ook voor 2019 weer bijzonder veel leuks op de evenementenk...

Meer over

Doen Getipt