Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

8 x naar deze Haarlemse feestjes en evenementen in juli 2019 kijken wij uit

Door Dominique Michiels 1 juli 2019

De maand juni is voorbij en dus is het tijd voor juli. Hopelijk blijft het weer zomers in Haarlem, want dan kunnen we er lekker op uit! Er staan in ieder geval weer genoeg leuke evenementen op de planning. We zetten er een aantal voor je op een rij:

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

5 juli: Grachtenloop

Heb jij je al ingeschreven voor de ZorgSpecialist Grachtenloop (25e editie)?Nog niet? Schrijf je dan nu nog snel in!https://grachtenloop.nl/inschrijven/

Posted by ZorgSpecialist Grachtenloop on Monday, June 24, 2019

Dit jaar vindt de 25e editie van de Grachtenloop plaats op 5 juli 2019. Het parcours loopt namelijk dwars door het centrum. Kom je alleen voor de gezelligheid? Dat kan prima, want er zijn verschillende bandjes en dj’s langs de route. De wedstrijd is voor jong en oud.

Je kunt kiezen uit verschillende afstanden; 1 kilometer kidsrun (€5,-), 5 kilometer (€10,-) of 10 kilometer (€12,-). Bekijk de website om je in te schrijven of voor meer informatie.

5 juli: Korennacht

Korennacht Fotograaf: Melle Meivogel

Op 5 juli is de Korennacht in Haarlem. Je gaat dan fietsend langs verrassingsconcerten in de stad. Op drie locaties is er een concert en op één locatie krijg je een drankje. Het begint om 20.30 uur en eindigt om 23.30 uur. Een kaartje kost €35,- en koop je hier.

6 juli: Spaarnestad Concert

Foto: Haarlem Marketing

Het is in juli ook weer tijd voor het Spaarnestad Concert. Voor de vierde keer wordt dit evenement nu georganiseerd in Haarlem. Er treden allerlei artiesten. Het concert is op de Nieuwe Gracht en jij kunt dat vanaf jouw boot of vanaf de kant aanschouwen. Het concert begint om 19.00 uur en de eindtijd staat niet vast. De slotact is Van Velzen.

Kijken vanaf de kant is gratis. Met de boot kun je een ligplaats reserveren. Een boot tot 4 meter kost €100,- en langer dan 4 meter kost €175,-. Reserveren doe je hier.

Spaarnestad Concert 2019: locatie, programma, bereikbaarheid en meer dat je wilt weten

Het Spaarnestad Concert, voorheen Spaarneconcert, staat voor de deur! Op 6 juli 2019 wordt dit jaar ...

12 juli: Hippiemarkt

Foto: indebuurt Haarlem

Op vrijdag 12 juli is er van 16.00 tot 23.00 uur een hippiemarkt in het Reinaldapark bij het Pannenkoeken Paradijs. De locatie wordt omgetoverd in Ibiza-sferen en er zijn meer dan vijftig stands met mode, meubels, tarotsessies en meer. Ook is er livemuziek en een dj. Entree is gratis.

14 en 21 juli: Dineren aan boord

Foto: indebuurt Haarlem

Voor het eerst dit jaar kun je in Haarlem aan boord van een varend schip genieten van een (sterren)diner. Verschillende restaurants uit Haarlem en omgeving zijn voor één avond de chefs van het schip. In juli zijn er twee avonden. Op 14 juli is het de beurt aan restaurant N.A.P. en op 21 juli stapt Bistrobar Indonesia aan boord.

Het culinaire feestje duurt van 16.00 tot 20.00 uur. In die tijd krijg je amuses, wijn, drankjes en een 5-gangen walking dinner. Het verschilt per chef wat de prijs is. Het varieert tussen de €125,- en €150,-. Kijk hier voor meer info.

14 juli: Veerfest

Foto: indebuurt Haarlem

Op 14 juli is het feest bij Het Veerkwartier. Ze vieren hun vierde verjaardag. Er wordt die dag van alles georganiseerd. Workshops, kledingruilen, livemuziek en lekker eten en drinken. Het feestje duurt van 11.00 tot 22.00 uur en toegang is gratis. Sommige workshops en activiteiten kosten wel geld. Bekijk hier meer info.

14 juli: Mooie Boules

Foto: indebuurt Haarlem

Jeu de Boules alleen voor bejaarden? Zeker niet. Mooie Boules organiseert dit jaar op 14 juli voor de vierde keer een jeu de boules-toernooi bij stadsstrand de Oerkap in Haarlem. Dit evenement is alleen bedoeld voor amateurboulers en naast het toernooi is er ook een barbecue. Het toernooi duurt van 14.00 tot 20.30 uur.

Tickets kosten €22,17 maar het is helaas al uitverkocht. Voor niet-deelnemers is de toegang gratis en kun je het toernooi aanschouwen en gezellig mee borrelen.

17 tot en met 20 juli: Parksessies

Foto: Haarlem Marketing

In juli is het ook weer tijd voor Parksessies. Vier dagen lang treden er allerlei bandjes en artiesten op in de Hout. Er zijn wat plekken waar je iets te drinken of eten kunt halen, maar je kunt ook je eigen eten en drinken meenemen. Vergeet je picknickkleed niet!

Op woensdag tot en met vrijdag is Parksessies van 17.00 tot 23.00 uur en op zaterdag van 14.00 tot 0.00 uur. Er is ook elke dag een afterparty, behalve op woensdag.

Lees ook

Opgelet! Dit gedeelte van de stad wordt vanaf 1 juli voetgangersgebied

Wellicht heb je het al gelezen of de borden zien staan in de stad. Vanaf 1 juli wordt een gedeelte a...

Zaakjes komen en gaan: dit gebeurde er in juni 2019

Onze typemachine maakt overuren, want er gebeurt van alles op winkel- en horecagebied. Bang dat je i...

Haarlem Culinair 2019: alles wat je wilt weten

Op 1, 2, 3 en 4 augustus 2019 wordt de Grote Markt weer omgetoverd tot een groot culinair festijn. T...

Opgelet! Vanaf 1 juli 2019 krijg je een dikke boete als je belt en appt op de fiets

Nog maar heel even en je mag ook in Haarlem niet meer met je smartphone in je hand op de fiets zitte...

Er opent een nieuwe pop-upstore in de Grote Houtstraat: ‘We gaan er een feestje van maken’

Misschien heb je al gezien dat er aan de Grote Houtstraat 128 wat leven in de brouwerij is. Er komt ...
haarlem algemeen adriaan spaarne zuidam

10 x Haarlemse terrassen aan het water

Zodra de zon zich laat zien, gaat heel Haarlem op zoek naar een plekje op het terras. Gelukkig hebbe...

Gelato per favore! 7 x Italiaanse ijssalons in Haarlem

Van dit mooie weer krijg je toch spontaan trek in een lekker ijsje? En dan het liefst een verse Ital...

Plonzen maar: hier mag je zwemmen in Haarlem en omgeving

Wat is het nog lekker warm hè! Wil je, misschien wel de laatste keer dit jaar, een verkoelende duik ...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen