Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

8 x hier kun je (vanaf 1 juni) weer heen in Haarlem en zo gaat dat

Door Romée Lagerveld 31 mei 2020

Langzaam maar zeker worden de coronamaatregelen weer wat versoepeld in Haarlem. Vanaf 1 juni kun je dan ook veel plekken in Haarlem weer bezoeken, en sommige gelegenheden zijn nu al geopend. Natuurlijk houd je je dan wel strikt aan de voorschriften van het RIVM en maak je rechtsomkeert als het te druk is.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Horeca in de stad

Foto: indebuurt Haarlem

Het zal je vast niet ontgaan zijn: vanaf 1 juni mogen de horeca ook in Haarlem weer hun deuren openen. Fijn om onze lokale café’s en restaurants weer een steuntje in de rug te kunnen geven, toch? Let wel op: om binnen te kunnen eten moet je een plekje reserveren en zowel binnen als op het terras dien je vanaf drie personen anderhalve meter afstand te houden. Hoe alle regels precies in z’n werk gaan voor de Haarlemse horeca lees je hier.

Bioscoop

Foto: indebuurt Haarlem

Houd jij wat minder van de warmte? Ook de bioscoop kun je vanaf 1 juni weer bezoeken. Wel ziet ook dit er wat anders uit dan normaal. Zo mag je maar met twee personen komen of met je huishouden (voor kinderen geldt geen maximum), moet je van te voren online een kaartje kopen en heb je geen vaste zitplaats. Het personeel zorgt ervoor dat de maximaal 30 bezoekers in de zaal een plekje met voldoende afstand krijgen.


Meer over Pathé Haarlem ontdekken?

Pathé Haarlem bioscopen

GeopendHele dag

Zijlvest 41-43, Haarlem

Bekijk meer:bioscopen

Haarlemse musea

Foto: indebuurt Haarlem

Had jij de leuke tentoonstelling Dinomakers nog niet gezien of wil je sowieso wel weer eens wat anders bewonderen dan de muren van je woonkamer? Ook het Teylers Museum is vanaf 1 juni weer open. Je koopt hiervoor van tevoren een ticket met een vast tijdslot en kunt vervolgens de vaste looproute door het museum volgen. Liever een ander museum bezoeken? Ook het Frans Hals museum gaat 1 juni weer open.


Meer over Teylers Museum ontdekken?

Teylers Museum musea

Gesloten11:00 - 17:00

Spaarne 16, Haarlem

Bekijk meer:musea

Meer over Frans Hals Museum ontdekken?

Frans Hals Museum musea

Gesloten12:00 - 17:00

Groot Heiligland 62, Haarlem

Bekijk meer:musea

Midgetgolfbaan Haarlem

Foto: Pixabay

Ook Midgetgolfbaan Haarlem is weer open! Tip van ons: Via SocialDeal krijg je hier nu 47% korting op midgetgolfen. Toch leuk om er als gezin of stel even op uit te zijn, toch? Ook hier is natuurlijk rekening gehouden met de coronamaatregelen dus check van tevoren even goed de website.


Meer over Midgetgolfbaan Haarlem ontdekken?

Midgetgolfbaan Haarlem sport en bewegen

Gesloten11:00 - 17:30

Oosterhoutlaan 2a, Haarlem

Bekijk meer:sport en bewegen

Koepelkathedraal weer open

Koepelkathedraal Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Ben jij nog niet in de Sint Bavo Kathedraal geweest? Deze koepelkathedraal is vanaf 1 juni van maandag tot en met zaterdag geopend van 12.00 – 16.00 uur. Ook zijn torenbeklimmingen weer mogelijk en zijn de kunstschatten in het KathedraalMuseum te bewonderen. Alles natuurlijk met aangepaste maatregelen zodat iedereen de kathedraal veilig kan bezoeken. En wij kunnen je vertellen: je hebt prachtig uitzicht over onze mooie stad nadat je de toren hebt beklommen!


Meer over Kathedrale Basiliek Sint Bavo/ Koepel Kathedraal Haarlem ontdekken?

Kathedrale Basiliek Sint Bavo/ Koepel Kathedraal Haarlem kerken

Leidsevaart 146, Haarlem

Bekijk meer:kerken

Het strand en de natuurparken

Foto: indebuurt Haarlem (foto van vóór Corona)

Haarlem ligt natuurlijk ontzettend dichtbij de stranden van Zandvoort en Bloemendaal en natuurparken als Nationaal Park Zuid-Kennemerland en recreatiegebied Spaarnwoude. Aan het begin van de coronaperiode waren veel parkeerplaatsen rond deze gebieden gesloten om drukte te voorkomen. Nu zijn er steeds meer parkeerplaatsen weer open gegaan en ook de strandtenten mogen vanaf 1 juni de deuren weer openen. Let wel op: je kunt deze plekken dus weer bezoeken, maar als het te druk wordt worden wegen afgesloten. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij de toegangsweg richting Zandvoort afgelopen Hemelvaart.  Houd de socialmediakanalen van de gemeente waar jij heen wilt in de gaten om te checken of de wegen zijn afgesloten. Ook super handig: op deze manier kun je live checken hoe druk het is op de stranden.

Tijdloos: winkelen, varen of skeeleren

Foto: indebuurt Haarlem

Wil je dit pinksterweekend of daarna iets anders leuks ondernemen in Haarlem? Vrijwel alle winkels in de Haarlemse binnenstad zijn weer geopend om jou op gepaste afstand van leuke spulletjes te voorzien. Liever de buitenlucht in met dit lekkere weer? Je kunt ook ook lekker gaan skeeleren met deze door ons aanbevolen routes. Of wat dacht je van een bootje huren en iets te eten afhalen bij één van deze Haarlemse hotspots?

En nog even een reminder: geniet van Haarlem, maar houd het veilig! Blijf thuis als je ziekteverschijnselen hebt, houd voldoende afstand tot je mede-Haarlemmers en keer om als het ergens te druk is.

Lees ook

Buurt Barista Haarlem

Nieuw in Haarlem: via Buurt Barista ontvang je een vers kopje koffie én ontbijtje aan jouw deur

Eerlijk is eerlijk: met een vers kopje koffie begint je dag toch het allerbeste? Frank Achterberg ze...

Haarlemse horeca maakt zich klaar voor opening en zo ziet dat er uit

Op 1 juni mag de horeca in heel Nederland, dus ook in Haarlem, weer open. Uiteraard gelden er regels...

Ben jij klaar voor 1 juni? Test je kennis met deze coronaquiz

Mag ik nu met vrienden afspreken in het Burgemeester Reinaldapark? En met hoeveel mensen kan ik stra...
horeca vacatures haarlem

Horecatijgers opgelet: er staat een aantal leuke vacatures online

Nu de horeca op 1 juni weer open mogen, wordt er op meerdere plekken in Haarlem gezocht naar persone...

Gratis testen: met deze nieuwe ontharingsbehandeling word je helemaal zomerproof

Wil jij weer heerlijk kunnen stralen in een zomerjurkje zonder je druk te maken over haartjes op je ...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Doen