5 x leuke dingen om te doen in Haarlem tijdens de staking

Door Dominique Michiels 13 maart 2019

Aankomende vrijdag 15 maart gaat het gehele onderwijs staken. Het wordt ook nog eens slecht weer, dus wat te doen? Wij hebben even vijf dingen om te doen (met kinderen) op een rijtje gezet:

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Leraren staken = slijm maken

Welk kind vindt het nou niet fantastisch om slijm te maken? Tijdens de onderwijsstaking kan jouw kind in Speeltuin de Papegaai aan de slag met een workshop slijm maken.

Praktische info

De slijmworkshop is op 15 maart 2019 van 14.00 tot 15.00 uur of 15.00 tot 16.00 voor kinderen van vier tot en met 12 jaar. Opgeven kan via 06-42217559 of [email protected] Geef daarbij de naam en leeftijd van het kind door en de workshop tijd. De kosten zijn €5,- per kind en mogen contact afgerekend worden bij aanvang van de workshop.

Spelen bij het Kweekcafé

Tijdens de staking kunnen de kids ook terecht bij het Kweekcafé. Er wordt daar voorgelezen, geknutseld en gesmikkeld. En terwijl de kinderen zoet aan het spelen zijn, kan jij mooi even genieten van een kopje koffie met wat lekkers.

Praktische info

Kids vanaf vier jaar kunnen komen spelen van 09.30 tot 11.00 uur of van 11.00 tot 12.00 uur. Onder de vier jaar met begeleiding. Naast voorlezen en knutselen krijgen de kids ook wat te drinken en iets lekkers. De kosten zijn €12,50 per kind. Aanmelden kan met een mailtje naar [email protected] met vermelding van het aantal kinderen en de leeftijd.

Gratis sporten

In schoolvakanties wordt er vaak een SportInstuif gehouden. Speciaal vanwege de staking is er ook op 15 maart een extra SportInstuif. Kids kunnen hun energie kwijt tijdens allemaal sport- en spelactiviteiten. Kids blij, jij blij!

Praktische info

SportInstuif wordt georganiseerd in Sporthal Olympia. Kinderen van zes tot en met twaalf jaar zijn welkom van 09.00 tot 12.00 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Naar het museum

In Haarlem zijn er natuurlijk meerdere leuke musea om te bezoeken. Maar speciaal voor de stakingsdag heeft het Teylers Museum een extra workshop prints maken. Kids kunnen aan de slag met drukwerk: lijnen maken, kleuren kiezen, inkt rollen, printen en dan het eindresultaat bewonderen.

Praktische info

Kinderen tot en met 18 jaar zijn welkom tussen 11.00 en 15.30 uur in het educatief paviljoen (voorbij de winkel de trap op) in het Teylers Museum. Reserveren hoeft niet en meedoen is gratis met een maximum van twintig kinderen tegelijkertijd.

Filmpje pakken

De weersvoorspellingen zijn niet al te best, dus het is ook een prima idee om tijdens de staking samen met je kind een filmpje te pakken. Bij Pathé draaien behoorlijk wat films voor kids op 15 maart:

  • Corgi
  • Klara en de gekke koeien
  • De Lego film 2
  • Brugklas – de tijd van mijn leven
  • Hoe tem je een draak 3
  • Nick jr. voorjaarsbios
  • Maya de bij: de honingspelen
  • De fabeltjeskrant en de grote dierenbos-spelen
  • Ralph breaks the internet

Genoeg keuze dus!

Wat je ook kunt doen:

Deze 10 dingen in Haarlem zijn helemaal gratis

Gratis is altijd fijn. Dat vinden wij ook. Daarom zochten wij tien Haarlemse dingen op die je helema...

5 x superleuke vrijwilligersklussen in Haarlem tijdens NLdoet

In heel Nederland worden de handen vrijwillig uit de mouwen gestoken tijdens NLdoet op 15 en 16 maar...
meneer frans haarlem

9 x plekken om lekker te lunchen in Haarlem

Haarlem barst van de restaurantjes waar je terecht kunt voor een lekkere lunch. Wij kunnen zelf vaak...

Stroop en suiker in de aanslag: 5 x pannenkoeken eten in Haarlem

Pannenkoeken kunnen altijd! Als ontbijt, lunch of diner en het liefst met lekker veel stroop en suik...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen