Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van artiestenbegeleider tot biertapper; 5 x zij zorgden voor een top-Bevrijdingspop

Door Redactie indebuurt Haarlem 5 mei 2019

Je staat er misschien niet bij stil als je zelf lekker aan het feesten bent, maar zo’n groot evenement als Bevrijdingspop kan niet bestaan zonder alle mensen achter de schermen. De mensen die zorgen voor jouw biertje en colaatje, die zorgen voor voldoende wc-papier, die de artiesten begeleiden en nog veel meer. We stellen vijf van die harde werkers aan je voor. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

 Toilet’meester’ Kevin

Foto: indebuurt Haarlem

Of het nou is dat er wc-rollen aangevuld moeten worden, er schoongemaakt moet worden of iets anders; Kevin is een van de mensen die zorgt voor alles wat met de toiletten te maken heeft. En daar zijn er op Bevrijdingspop een stuk of 500 van in totaal, gokt hij. Kevin heeft doordeweeks een hele andere baan, maar in de weekenden staat hij op festivals als deze in Haarlem. Redelijke thuiswedstrijd voor Kevin, die uit Alkmaar komt.

Lars tapt bier (en andere drankjes)

Foto: indebuurt Haarlem

Voor Lars is het het tweede jaar dat hij in de drankentent staat. Daar waar het áltijd heel druk is én waar je toch echt een beetje door moet werken. Want de mensen zijn dorstig. Maar Lars staat er met veel plezier. En voor de bijverdiensten, want met dit bijbaantje van ’s ochtends 9.00 tot ’s avonds 01.00 uur is het wel lekker bijverdienen. Zo’n €10,50 per uur. Dat is mooi meegenomen.

Saar begeleidt de artiesten

Foto: indebuurt Haarlem

Van Dik Hout en Ronnie Flex op Bevrijdingspop, vet leuk als je die van redelijk dicht bij kunt zien, toch? Saar ziet ze van een stuk meer dan ‘redelijk dicht bij’, want zij werkt vrijwillig als artiestenbegeleider op Bevrijdingspop. Dat is nog eens een topklus. Zorgen dat de artiesten eten krijgen, ze ontvangen, op tijd naar het podium laten gaan, vragen beantwoorden; Saar is their girl.

Gino maakt kinderen blij met een ballon

Foto: indebuurt Haarlem

Al vijfentwintig jaar staat Gino uit Brabant met zijn ballonnen op festivals en evenementen door het hele land. Dit is wat hij doet; ballonnen verkopen en kinderen daar heel blij mee maken. Hij is niet te missen op het kruispunt van het festival. Helemaal niet omdat de wind zijn gigantische tros ballonnen van links naar rechts laat dansen. Zijn het er niet wat veel? Gino weet het zeker: aan het einde van de avond zijn ze allemaal weg.

Sarah en Emily houden de boel schoon

Foto: indebuurt Haarlem

Het lijkt soms wel alsof het hoort bij festivals; bekertjes gewoon voor je neus op de grond laten vallen. Maar eigenlijk is dat natuurlijk gekkigheid. Die horen in de vuilnisbak en er staan er genoeg om dat ook daadwerkelijk te doen. De zusjes Sarah en Emily hebben zich laten strikken om op Bevrijdingspop een paar uur rond te lopen als groene mug. Vrijwillig! Met bakjes en vakjes waar het afval ook in gedeponeerd kan worden. Dat wordt een brandschoon festivalterrein dit jaar, zou het niet?  

Lees en bekijk ook:

Ben jij gespot? Bekijk hier de foto’s van Bevrijdingspop 2019 in Haarlem

Eén groot feest: dat is Bevrijdingspop Haarlem. We gingen op pad met onze camera en zagen hoe jullie...

Video! Zo ziet Bevrijdingspop 2019 in Haarlem eruit in 1,5 minuut

Zoals ieder jaar was Bevrijdingspop in Haarlem weer een topfeestje! Het was af en toe wat fris, maar...

Video! Wij namen een kijkje backstage op Bevrijdingspop 2019 in Haarlem

We weten natuurlijk allemaal wel hoe Bevrijdingspop er van de voorkant uitziet, maar hoe gaat het er...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶