Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hotspot-alert! Wij mochten binnenkijken bij deze hippe werkplek in hartje Haarlem

Aangeboden door LaatBloeien Werkcafé 4 februari 2020

Ben je zzp’er, ondernemer of ben je veel (online) aan het werk? Dan heb je vast al eens gehoord van LaatBloeien Werkcafé aan de Raamvest. Niet? Dan gaan we je nu vertellen waarom je hier vanmiddag al wilt gaan zitten.

Sinds februari 2019 is deze leuke werkplek geopend, midden in het centrum van onze stad. Iedereen is er welkom; of je nou een eenpitter bent of met een aantal collega’s een werkplek zoekt. “LaatBloeien is eigenlijk begonnen als redactieplatform. De redactieleden schreven en schrijven nu nog steeds inspirerende artikelen over een eerlijke en houdbare samenleving. Maar voordat dit Werkcafé er was, werkten ze altijd in koffietentjes, antikraakpanden of thuis; niet al te inspirerende plekken volgens hen.”

“Op een gegeven moment is het idee voor het LaatBloeien Werkcafé ontstaan, een plek waar je interessante boeken leest, inspirerende evenementen kunt bijwonen en andere mensen ontmoet. De originele redactie werkt hier nog steeds en schrijft content voor onze website,” vertelt Chana, de host van de locatie in Haarlem.

Tekst loopt door onder de foto

Chana – Foto: indebuurt Haarlem

Werkplekken en vergaderruimtes

Je kunt een hele dag (€15,-) of een dagdeel (€9,-) werken in de grote ruimte beneden. Als je bijvoorbeeld met meerdere mensen een brainstormsessie wilt houden, kun je een vergaderruimte huren. Wil je even rustig telefoneren of heb je zin in een goed gesprek met een andere ondernemer? Dan kun je in de ‘focusruimte’ gaan zitten. Als je de vergaderruimte bijvoorbeeld een uurtje wilt huren, betaal je daar €40,- voor. Voor de focusruimte €20,-. Chana: “We werken ook met strippenkaarten en maandelijkse abonnementen, voor als je van plan bent vaker terug te komen. De gehele locatie is ook af te huren voor presentaties, meetups en andere gelegenheden.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Broedcafé

Een voorbeeld van een tof evenement is het Broedcafé. “Voor dit evenement nodigen we altijd een spreker uit met een leuk initiatief. De spreker vertelt zijn of haar verhaal aan een groepje mensen, die vervolgens kunnen helpen bij het verwezenlijken van zo’n idee. Na dit evenement komen ondernemers bij elkaar om het idee uit te werken. Dat is heel tof.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto: indebuurt Haarlem

Duurzaam

Chana is naast locatie-host, ook  jouw persoonlijke barista. Ze serveert je maar al te graag een lekker kopje koffie of thee. Begin je trek te krijgen? Dan kun je je ook inschrijven voor een uitgebreid lunchbuffet, die met zorg voor je wordt bereid. “Achter alle producten die we gebruiken zit een verhaal. We proberen zo duurzaam mogelijk te zijn en alle producten komen van lokale ondernemers. Maar het is niet zo dat mensen die hier komen werken per se duurzaam moeten zijn. Alle Haarlemmers of mensen die van buitenaf komen zijn welkom.”

Naast Haarlem, heeft LaatBloeien Werkcafé ook een locatie in Rotterdam. “Speciaal voor impact gedreven ondernemers bieden we kantoorruimtes en vergaderruimtes aan. Ook is er een purpose café met flexwerk plekken. Het is een broedplaats voor ondernemers met een groen hart en sociale idealen.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

1 dag gratis werken in het werkcafé

Ben je overtuigd om eens een bezoekje te wagen? Dan hebben wij iets leuks voor je: iedereen die voor het eerst langsgaat bij LaatBloeien Werkcafé mag er een dagje gratis werken! Zo kun je eens uittesten of je het wat vindt. Meer weten? Als je klikt op de oranje button hieronder vind je leuke artikelen, evenementen en kom je nóg meer te weten over LaatBloeien Werkcafé.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door LaatBloeien Werkcafé. Meer over LaatBloeien Werkcafé ontdekken?

LaatBloeien Werkcafé werkplekken

Gesloten09:00 - 17:00

Raamvest 29A, Haarlem

Bekijk meer:werkplekken