Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verse friet in jouw buurt: Sebastiaan rijdt zijn FrietHoes foodtruck gratis naar je toe

Aangeboden door Visa 8 augustus 2020

De verse frietjes van FrietHoes zijn al jaren een begrip in Haarlem. Of je nou naar de winkel aan de Kruisweg kwam of de foodtruck tegenkwam op een festival: bij Friethoes kon je altijd terecht voor lekkere verse snacks, huisgemaakte sauzen en natuurlijk de beroemde frietjes. Door de coronacrisis moest eigenaar Sebastiaan Hoes het wiel echter opnieuw uitvinden, en dat is zeker gelukt. Hieronder vind je zijn inspirerende verhaal én een leuk nieuwtje voor ondernemers die ook zo innovatief zijn.

FrietHoes is altijd al net een beetje anders geweest dan de meeste cafetaria’s. Sebastiaan: “Onze friet is onbehandeld, puur natuur. Met FrietHoes willen we laten zien dat je een mooi product ook in grote aantallen kan maken. Ik zeg wel eens: we zijn wereldberoemd in Haarlem, haha. Onze verse friet serveren we in onze winkel, maar leveren we ook aan de horeca in heel Nederland. Ook stonden we geregeld op festivals, tot de coronacrisis zich aandiende.”

Het bleef stil

“De hele agenda kon in één keer worden leeggemaakt, want alle evenementen werden afgelast en we kregen veel minder vraag vanuit de horeca. Langzamerhand begon de horeca met bezorgen, maar bij de evenementen bleef het nog stil. Na een paar weken zijn we gaan bedenken wat we konden doen om toch nog door te gaan.”

Drive-thru & Buurtfriet

De winkel van FrietHoes ging open voor afhalen en de anders ongebruikte foodtruck werd gebruikt voor een heuse drive-thru in de Waarderpolder. “Deze drive-thru is inmiddels weer weg, maar we bedachten wel een ander initiatief om de trucks toch in te kunnen zetten: Buurtfriet. We wilden de buurten in Haarlem opvrolijken met onze frietjes en vonden een bestaand platform waar we aan deel konden nemen. Je kunt met Buurtfriet gratis onze foodtruck boeken voor jouw buurt. Je hoeft alleen maar een dag te kiezen en je buren te laten weten dat we eraan komen! Iedereen kan vervolgens een tijd boeken om zo rijen en wachttijden te voorkomen en z’n eigen zakje friet komen halen en afrekenen.”

Foto: Friethoes
Foto: Friethoes
Foto: Friethoes
Foto: Friethoes

Buurtfriet liep gelijk heel goed. “Mensen vonden het een sympathiek initiatief. Eigenlijk werd op al onze ideeën tijdens de coronacrisis goed gereageerd, mensen vinden het toch gaaf dat je überhaupt wat doet. Het is leuk voor de mensen maar we blijven er zelf ook positief door. Dat zijn we altijd geweest: gas erop en gaan.”

Het hele jaar door friet

Of de nieuwe aanpak van FrietHoes ook in de toekomst zal blijven bestaan? “Dat denk ik wel. Wij zijn normaal gesproken bijvoorbeeld vrij seizoensgebonden door festivals, maar dingen als een drive-thru en Buurtfriet zijn in alle maanden interessant. We zijn ook aangenaam verrast door alle medewerking van leveranciers, klanten et cetera. Mooi om te zien dat iedereen zo meedenkt en innoveert!”

Stuur jouw vernieuwende idee in!

Ben jij ook ondernemer en heb je je bedrijf – net als FrietHoes – opnieuw uitgevonden? Dan heb je geluk! Visa is een actie gestart om innovatieve ondernemers te ondersteunen. Je kunt jouw idee insturen via deze website. Uit alle inzendingen selecteert Visa vijftien winnaars. Ieder bedrijf krijgt een advertentiecampagne t.w.v. €2.000,- op Facebook en/of Instagram om hun bedrijf te promoten. De tweede prijs is ook niet mis: vijftien ondernemers krijgen een online workshop van een retailspecialist. Enneh, ben jij geen ondernemer maar ken je wel iemand waarvan je zegt: die moet hier écht aan meedoen? Stuur hem of haar dan dit artikel door!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Visa. Meer over Visa ontdekken?


Meer over Friethoes ontdekken?

Friethoes biologische restaurants

Geopend12:00 - 20:00

Kruisweg 43, Haarlem

Bekijk meer:biologische restaurants

Lees ook

Idse zit bij de Zandvoortse Reddingsbrigade: ‘Dit moet je doen als je in een mui terecht komt’

Idse Termaat (21) is al zeven jaar vrijwilliger bij de Zandvoortse Reddingsbrigade. Wij spraken hem ...
haarlem algemeen klokhuisplein

Regels in de horeca aangescherpt: ‘we doen wat ons gevraagd wordt’

We moeten ons aan meer regels gaan houden als we naar een terras, restaurant of kroeg willen. Eerder...
SUPmission suppen Haarlem

SUPPEN in Haarlem: bij deze 6 plekken kun je terecht, van SUPyoga tot cursussen

SUPPEN - oftewel Stand Up Paddling - is een grote trend in Haarlem. En dat is niet zo gek, want je k...
Winactie Ray-Ban zonnebril Eyewish Haarlem

Zomerse winactie: kom een Ray-Ban zonnebril uitzoeken bij Eye Wish in Haarlem!

Hoe kun je Haarlem nou mooier bewonderen dan door een fijne zonnebril? En nee, je hebt niet geklikt ...

Merel: ‘Met onze bandjes zie je meteen of iemand wel of geen contact wil’

Iedereen heeft er al mee te maken gehad: een situatie waarin je niet goed weet of je de ander een ha...