Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Veilig op pad: zo boek je een gratis bandencheck in Haarlem

Aangeboden door Tyre Club 29 september 2020

Eerlijk: let jij wel eens op de conditie van je autobanden? Veel mensen niet, maar toch is het goed om dit te checken. Met de juiste bandenspanning en profieldiepte rijd je namelijk voordeliger, schoner én veiliger. Het Haarlemse mobiele bandenservicebedrijf Tyre Club organiseert daarom de eerste (gratis) buurt-bandencheck van Nederland!

“We willen een bijdrage leveren aan een milieuvriendelijker en veiliger Haarlem”, zegt Peter Veldhoven, oprichter van Tyre Club. “Banden die in goede conditie zijn, kunnen een hoop verspilling voorkomen. Zo bespaar je brandstof en uitstoot én het bevordert de veiligheid. Niet alleen prettig voor je eigen portemonnee, maar ook voor je leefomgeving.”

Geen idee van staat van de banden

“Het is opvallend hoeveel mensen geen idee hebben wat de staat van hun banden is”, vertelt Peter. “Ze rijden bijvoorbeeld door op versleten of zachte banden. Zestig procent van alle automobilisten in Nederland rijdt op banden met een te lage bandenspanning, of ze ruilen hun winterbanden niet om. Dat is regelmatig de oorzaak van een verkeersongeval en bovendien verbruik je hierdoor per jaar wel €100,- tot €150,- extra aan benzine. Met Tyre Club willen we dat bewustzijn en de band van auto-eigenaren met hun banden versterken. Met goede banden rijden is ook een stuk schoner: wanneer jouw banden en die van negen buren weer in topconditie zijn, bespaar je samen in CO2-uitstoot al een enkeltje naar Parijs!”

Tekst loopt verder onder de foto

Foto: Tyre Club

Tyre Club komt naar je toe

Veel mensen vinden het frustrerend om naar de garage te moeten om hun banden te laten checken of vervangen. Daar speelt Tyre Club handig op in. Peter: “Wij zijn begin dit jaar gestart als een puur mobiel bandenservicebedrijf: we komen gewoon bij je voor de deur. De populairste dienst is de periodieke bandencheck: een abonnement voor vier keer per jaar controle en het op spanning brengen van de banden, vaak gecombineerd met een zomer- en winterwissel en opslag van de banden. En alles is eenvoudig in te plannen via de Tyre Club-website.

Tekst loopt verder onder de foto

Foto: Tyre Club

Buurt-bandencheck voor een schoner en veiliger Haarlem

Wil jij jouw autobanden ook gratis laten checken en woon je in Haarlem? Dan kun je je hier aanmelden. Wanneer je aangeeft in welke buurt je woont krijg je de keuze tussen drie data in oktober en november. Op de gekozen datum kun je een ochtend of middag boeken. Je krijgt vervolgens een link van Tyre Club opgestuurd om te delen met alle buren in de straat. Bij tien aanmeldingen in dezelfde straat komt Tyre Club met de bakfiets bij jullie langs voor de gratis buurt-bandencheck. Ook handig: je hoeft er niet eens voor thuis te blijven. Tyre Club brengt de banden weer op de juiste spanning en stelt een bandenrapport op waarin staat hoe het met de banden gesteld is. Kun jij weer veilig de weg op. Top toch?


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Tyre Club. Meer over Tyre Club ontdekken?

Tyre Club

Geopend08:00 - 20:00

Conradweg 5C, Haarlem

Lees ook

De Meester Haarlem

Nieuwer dan nieuw: 7 x Haarlemse nieuwbouwwoningen te koop

Sommige mensen willen een karakteristieke woning en anderen juist een spiksplinternieuwe, net opgele...

Iris haar vriend Midas (38) lag 2 maanden op de IC door corona: ‘Denk alsjeblieft aan de mensen om je heen’

"Mensen die nu roepen: 'Ik doe niet meer mee' en 'friedepiepel' hebben echt geen idee. Mijn moppie M...

Ouders opgelet: gratis proefles voor kids bij nieuwe jeugdtheaterschool

Leuk: er is een nieuwe jeugdtheaterschool geopend in Haarlem-Noord! Bij de Jeugdtheaterfabrique kan ...

Nostalgie: 9 x oude Haarlemse winkels met hun winkeliers

Haarlem is een echte winkelstad. Niet alleen in het centrum vind je allerhande winkels, maar ook in ...

Mysterie: wat hebben het spreekwoord ‘De kogel is door de kerk’ en de Bavo met elkaar gemeen?

Je gebruikt het Nederlandse spreekwoord 'de kogel is door de kerk' als er eindelijk een knoop is doo...