Vanaf nu runt Hans (49) restaurant Specktakel: ‘Uitdagend en spannend’

Restaurant Specktakel heeft een nieuwe look gekregen. Foto: Specktakel

Restaurant Specktakel is inmiddels een begrip in Haarlem. Na 21 jaar hard werken heeft de vorige eigenaar het restaurant overgedragen aan Hans Muis. Wij gaan met hem in gesprek om te horen hoe hij de naam hoog houdt en tegelijkertijd zijn eigen draai aan de zaak geeft.

Vertel Hans, hoe ben je ertoe gekomen om Specktakel over te nemen?

“Ik ben een ondernemer, ik heb al meerdere eigen bedrijven gehad. Op mijn 24e had ik mijn eerste bedrijf, op mijn 26e waren het er al twee. Tussendoor heb ik een tweejarig sabbatical gehad, waarin ik ben opgeleid in NLP*. Vlak daarna kreeg ik de kans om bar Wolkers over te nemen, vervolgens vond ik de horeca zo leuk dat ik nooit meer ben weggegaan.

Ik had dus niet echt een achtergrond in de horeca, maar het ligt me heel goed. Veel mensen denken dat je ergens veel kennis van moet hebben voordat je eraan begint. Mijn ervaring is dat kennis juist verlammend kan werken. Soms kan je beter niet alles weten, maar gewoon doen en gaandeweg ontdekken en oplossen. Anders begin je er misschien niet eens aan.”

Hans Muis

Wat kunnen mensen verwachten van een avond bij Specktakel?

“Wij bieden onze gasten een belevenis. Al bij binnenkomst worden al je zintuigen geprikkeld. De oren met onze muziek, neus en mond met de smaken en structuur van het eten en bijpassende wijnen erbij. Smaak staat wel echt voorop, we hebben dezelfde chef weten te behouden. Hij serveert gerechten van over de hele wereld. Ik draag bij aan de beleving door bijvoorbeeld een foto te maken als een gast een sprinkhaan durft te verorberen. Dat smaakt eigenlijk gewoon naar een nootje, maar het is toch anders als zo’n beest je aankijkt.

De kaart ligt helemaal bij de keuken, dat is hun specialiteit. Elke drie maanden ziet die er weer anders uit. We hebben besloten om niet meer met shifts te werken, zodat je zo lang kan blijven zitten als je wilt. We hebben graag blije mensen om ons heen, samen maak je de avond. Want als je vrolijk bent smaakt alles ook lekkerder.”

Indebuurt Haarlem

Wat is er nog meer veranderd sinds de overname?

“Het was lastig om een bestaande naam over te nemen. Aan de ene kant wil je voldoen aan de bestaande verwachtingen, aan de andere kant wil je kleine verbeteringen doorvoeren. De tuin, die in de winter overdekt is, is een echte publiekstrekker. Samen met een architect heb ik het restaurant van binnen aangepakt, zodat mensen daar net zo graag willen zitten. Samen hebben we Specktakel heel gaaf vertaald naar het nu. De tuin blijft een prachtige plek, maar mocht je een wat chiquere ervaring willen dan kan je het beste een tafel binnen reserveren.”

* NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is een methodiek voor krachtige persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie.

Jamie Kleijne van Klaassen Horecamakelaardij tipte ons over de nieuwe eigenaar van restaurant Specktakel.

Specktakel Wereldse Keuken

4,5
(504)

Spekstraat 4, 2011 HM Haarlem

Nu geopend

Meer informatie

Specktakel Wereldse Keuken

4,5
(504)

Spekstraat 4, 2011 HM Haarlem

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Roy is een echte fietsenfanaat en heeft er zijn vak van gemaakt: ‘We maken ze zelfs elektrisch’”

Roy is een echte fietsenfanaat en heeft er zijn vak van gemaakt: ‘We maken ze zelfs elektrisch’

Aangeboden door Safero

Ga naar “Sasja over haar nieuwe cookie- en brunchbar in hartje Haarlem: ‘Alles wordt hier met passie zelf gemaakt’”

Sasja over haar nieuwe cookie- en brunchbar in hartje Haarlem: ‘Alles wordt hier met passie zelf gemaakt’

Aangeboden door Chef Cookie

Chef cookie sasja
Ga naar “Amerikaanse Chantine runt een koffiecafé in Haarlem: ‘Mijn cupcakes zijn net kunstwerkjes’”

Amerikaanse Chantine runt een koffiecafé in Haarlem: ‘Mijn cupcakes zijn net kunstwerkjes’

Aangeboden door Qredits

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Ierse Riblappen € 4,99”

Ierse Riblappen € 4,99

  • Jumbo
  • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Philips plafonnière CL200 voor € 5,95”

Philips plafonnière CL200 voor € 5,95

  • Action
  • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Alle AH Soep-verspakketten van € 3,49 voor € 2,62”

Alle AH Soep-verspakketten van € 3,49 voor € 2,62

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “AH Rundergehakt 300 gram van € 7,38 voor € 6”

AH Rundergehakt 300 gram van € 7,38 voor € 6

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Baliemedewerker”

Baliemedewerker

  • Museum Haarlem
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “Groepshulp BSO ter Cleeff”

Groepshulp BSO ter Cleeff

  • Op Stoom – Kinderdagverblijf Meerwijk
  • Parttime