Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vliegtuigmonteur Moufdi (29) gooide het roer om, nu runt hij een succesvol taxibedrijf én een koffiebar

Door Romée Lagerveld 4 september 2020

Op je negenentwintigste al twee succesvolle bedrijven runnen? Daar wilden wij natuurlijk meer over horen! We spraken geboren en getogen Haarlemmer Moufdi over de switch van afgestudeerd vliegtuigmonteur tot de ondernemer die hij nu is. Zoals hij zelf zegt: “Het is gek hoe dingen kunnen lopen!”

“Ik ben inderdaad afgestudeerd als vliegtuigmonteur”, vertelt Moufdi. “Ik kon daar niet direct werk in vinden maar ik had wél een leuke bijbaan als taxichauffeur. Daardoor heb ik veel ervaring kunnen opdoen bij verschillende taxicentrales en leerde ik waar de behoeftes lagen in Haarlem. In 2017 ben ik Onze Taxi Centrale begonnen.” Inmiddels werkt er een heel team taxichauffeurs mee en is de taxicentrale geliefd bij vele Haarlemmers.

Voel je thuis in de taxi

“Het idee achter Onze Taxi Centrale is dat klanten zich echt thuis kunnen voelen bij ons. Alsof je niet in een taxi maar bij vrienden in de auto zit. Met onze vaste prijzen (je wordt dus nooit opgelicht) en persoonlijke aanpak onderscheiden we onszelf van de rest. Door alle aanbevelingen zijn we snel gegroeid, en we hebben nu een vaste band met veel horeca, strandtenten en Haarlemmers. We rijden nu zelfs weer de oma’s van vrienden rond, hoe leuk is dat?”

Hoe de taximarkt er eigenlijk uitziet in Haarlem? “Aan het begin waren er wel andere bedrijven die groter waren en Uber maakte de taximarkt wel zwaar. Toch hebben we hier niet veel last van gehad door de band die we hebben gecreëerd. Ik zeg maar zo: focus je op jezelf en je klantbinding en niet op de concurrentie.”

Tekst loopt verder onder de foto

Foto: Onze Taxi Centrale

Onze koffie

Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan, dus verdiepte Moufdi zich ook in de Haarlemse koffiemarkt. “Ik leerde Victor (van de Lande, red.) kennen door een collega. Hij zit als echte koffieliefhebber al ruim twintig jaar in de koffiebranche en hij was begonnen met een koffietruck. Samen met mijn compagnon Jalal ben ik op het idee gekomen om die koffietruck op evenementen zoals Haarlem Jazz neer te zetten. Dit zou een eenmalige samenwerking zijn, maar toen de coronacrisis uitbrak en festivals niet door gingen zijn we ons er verder in gaan verdiepen.”

“Als ondernemer daag je jezelf uit. We wilden graag Victor’s espressobar nieuw leven inblazen en zijn samen gaan werken onder de naam Onze Victor’s Espresso. Met de ervaring van Victor en onze gedrevenheid gingen we onze dromen achterna. Dat kwam goed uit, want door Corona stond de taxibranche vrijwel stil.”

Tekst loopt verder onder de foto

Nieuwe espressobar

Ook de Haarlemse horeca voelde de gevolgen van de coronacrisis. “Toen restaurant Morris van onze goede vriend Max (Caminita, red.) aan het begin dicht was, stelden we voor om de koffietruck op zijn terras neer te zetten. Zo creëerden we toch een leuk uitje voor mensen, door even lekker met een koffietje aan het Spaarne te kunnen zitten. 1 juni ging Morris weer open, maar het restaurant was altijd al overdag gesloten. Toen zijn we in Morris een tweede Onze Victor’s Espresso gestart! Dit creëert dan weer een leuke opening naar het restaurant.”

Plexiglas

Nog even terug naar die taxi’s. Want hoe is dat tijdens de coronacrisis? Moufdi: “Toen de horeca dicht was, viel tachtig procent van het werk praktisch weg. Wel werken we samen met Spaarne Gasthuis dus dat scheelde. Zo hebben we toch mensen van a naar b kunnen brengen. In de taxi’s hebben we plexiglas moeten plaatsen en natuurlijk hebben we de auto’s extra netjes gehouden en gevraagd naar klachten et cetera. We zien nu dat de taxibranche weer aantrekt en dat mensen elkaar weer voorzichtig bezoeken. Fijn dat dat nu weer op gang komt!”

Blik op de toekomst

Natuurlijk zijn we benieuwd hoe bezige bij Moufdi naar de toekomst kijkt. “We zijn nu één van de grootste taxibedrijven in Haarlem en dat wil ik graag proberen zo te houden. Ook komt er binnenkort een handige app aan voor Onze Taxi Centrale. Wat betreft de koffie: daar willen we ons nog meer in gaan verdiepen. We branden al onze eigen bonen en willen deze ook in de horeca gaan afgeven. Overal waar je komt een koffietje van onze koffiebonen, leuk toch? Uiteindelijk heb ik nooit meer wat met mijn opleiding gedaan. Ik ben in een bijbaan blijven hangen en zie mezelf nu echt als ondernemer met mijn compagnon. Het is gek hoe dingen lopen, haha!”


Meer over Onze Taxi Centrale ontdekken?

Onze Taxi Centrale taxibedrijven

GeopendHele dag

Californieplein 16, Haarlem

Bekijk meer:taxibedrijven

Meer over Onze Victor’s Espresso (in restaurant Morris) ontdekken?

Onze Victor’s Espresso (in restaurant Morris) koffiebars

Gesloten08:30 - 14:30

Spaarne 36, Haarlem

Bekijk meer:koffiebars

Meer over Onze Victor’s Espresso (Tempeliersstraat) ontdekken?

Onze Victor’s Espresso (Tempeliersstraat) koffiebars

Gesloten07:00 - 16:00

Tempeliersstraat 58, Haarlem

Bekijk meer:koffiebars

Lees ook

Duurzaam: hier kan je producten zonder verpakking shoppen in Haarlem

Wil jij nog meer rekening houden met het milieu tijdens je boodschappen? Schrijf je dan nu in voor d...

Winactie: Haarlem Culinair is bijna uitverkocht maar je kunt hier 2 tickets winnen!

Het is elk jaar weer een culinair hoogstandje in de stad: Haarlem Culinair. Dit jaar gaat het natuur...

2 kilo snoep voor €4, sloeptochtje voor maar €9 & meer Haarlemse aanbiedingen

Als er geld te besparen valt, zijn wij er als de kippen bij. Daarom hebben we de allerbeste aanbiedi...

Smullen: Brownies & Downies opende vandaag de To Go Store en wij testten de brownies

In het restaurant Brownies & Downies in Haarlem kon je natuurlijk al terecht voor heerlijke brownies...