Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tweelingzussen Jasmijn & Lyla runnen nationale nannyservice – ook tijdens corona – vanuit Haarlem

Door Romée Lagerveld 22 mei 2020

Jasmijn en Lyla Kok zijn nog maar achtentwintig jaar jong, maar runnen nu al een succesvolle onderneming samen. Met hun oppasservice Nanny Nina zorgen ze al in heel Nederland voor de juiste match tussen gezinnen en nanny’s. Wij spraken Jasmijn over het begin, de huidige situatie tijdens Corona én de toekomstplannen voor Nanny Nina.

Terug naar het begin

Jasmijn: “Lyla en ik komen allebei uit Delft. We pasten daar allebei veel op, maar op een gegeven moment werd de vraag simpelweg te groot. We zijn toen begonnen met het koppelen van onze vriendinnen aan de gezinnen waar wij zelf niet konden oppassen. Zo is Nanny Nina eigenlijk ontstaan! We startten onze onderneming, die steeds groter werd. Daarna hebben we onze service ook naar andere steden in Nederland uitgebreid.”

Op naar Haarlem

“Lyla woonde al een tijdje in Haarlem. Ik heb nu ongeveer een half jaar geleden mijn andere baan opgezegd en ben haar achterna gegaan. Zo konden we nog beter samenwerken en volledig voor Nanny Nina gaan! Ons kantoor staat in de Waarderpolder. Een hele fijne plek, het is echt super mooi licht hier. En zelf ben ik nu een huis aan het bouwen in Haarlem, in Het Groene Hofje. Tip van mij: er is daar nog één woning beschikbaar! Ik vind Haarlem gewoon een geweldige stad en wil hier dan ook graag blijven.”

Oppassen in coronatijden en een nieuwe au pair service

“Toen de coronacrisis zich aandiende viel het werk even helemaal stil. Mensen boekten geen oppas meer. Toch hebben we onze oppassers niet weggestuurd. We hebben het beleid tijdens de crisis aangepast, waardoor iedere oppas maar bij één gezin mocht oppassen. En sowieso zullen de ouders die bij ons een oppas boeken niet telkens van oppas hoeven wisselen, want wij koppelen altijd een nanny aan ze die in elk geval zes maanden bij ze blijft.”

“Wij zelf hebben deze tijd gebruikt voor een nieuw onderdeel van ons bedrijf: we hebben namelijk een au pair bureau aan onze service toegevoegd! Zo kunnen gezinnen nu via ons ook een geschikte au pair uit het buitenland vinden. Ook merken we dat de vraag naar oppas sinds een paar weken gelukkig weer een beetje op gang komt.”

View this post on Instagram

The Nanny Nina Headquarters… #corona #thuiswerken

A post shared by Nanny Nina (@nannynina_official) on

De Uber onder de oppasservices

Komen Jasmijn en Lyla je al de hele tijd een beetje bekend voor? Dat zou goed kunnen. De dames waren namelijk een aantal weken terug op tv te zien in ondernemersprogramma Dragon’s Den. Jasmijn: “Dat was een heel avontuur, ja! We waren op zoek naar een nieuwe investering om te kunnen groeien, en het is natuurlijk een mooie kans om wat bekendheid te krijgen. We hopen om uiteindelijk een investering van drie ton te ontvangen. We gaan nu waarschijnlijk in de komende weken echt het contract met de nieuwe investeerders tekenen!”

“Wat we hiermee willen gaan doen? De komende twee jaar willen we echt nog wel in Nederland blijven en hier heel veel groeien. We gaan het geld niet uitgeven door reclame te maken, maar hebben een ander idee. We gaan de avondoppasservice gratis maken door een gratis app te ontwikkelen. We hopen hierdoor dan ook onze andere producten, het au pair bureau en gastouder bureau, bekendheid te kunnen geven. Op de app kun je aangeven voor welke avond je oppas zoekt, en wij sturen je dan vijf zorgvuldig gescreende oppassers door. Die kunnen dan reageren, en vervolgens kan het gezin kiezen. Eigenlijk een soort Uber maar dan voor oppas, haha!”

Lees ook

Drijf-in: 7 x eten bestellen voor op de boot

Heerlijk dat zomerse weer buiten toch? Ben jij een lucky bastard met een eigen bootje of ga je er ee...
David Michielen voor Maand van de Amateurkunst

David heeft last van oorsuizen: ‘door muziek raak ik mijn beslommeringen kwijt’

Trek je dansschoenen aan, haal de verkleedkist van zolder, stof je muziekinstrument af en houd je sc...

Alles behalve een Kenau: deze 7 Haarlemse schoonheden staan in de FHM500

De FHM500 is een jaarlijkse lijst met daarin de 500 mooiste vrouwen van Nederland. Wij zijn benieuwd...