Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Inspirerend: Sarah maakt prachtige illustraties van Haarlem (& jij kunt haar kaarten winnen)

Door Romée Lagerveld 17 september 2020

Sarah Berkhout (38) is een echte mug en weet Haarlem als geen ander vast te leggen in haar illustraties. Het is nog geen jaar geleden dat ze officieel naar buiten trad met haar illustraties onder de naam Pink Street Art, maar haar ontwerpen zijn al een groot succes. Hoog tijd om daar eens wat meer over te weten te komen!

“Ik teken al mijn leven lang”, vertelt Sarah. “Ik vond het altijd al leuk om te doen, en het geeft mij afleiding en rust. Ik heb een drukke baan in de zorg in het middelbaar onderwijs, en van tekenen krijg ik mijn hoofd leeg. Eerst deed ik het vaak voor mezelf, maar ik was altijd een beetje verlegen. Vrienden haalden mij over om er iets mee te gaan doen. In novemer 2019 heb ik voor het eerst dingen online gezet op Instagram. Inmiddels ben ik al 55 opdrachten verder en staan er nog heel wat opdrachten in de wachtrij!”

Haarlem als basis

Waarom onze stad zoveel terug komt in haar ontwerpen? “Haarlem is mijn basis. Ik vind het heerlijk om op de fiets de stad in te gaan en foto’s te maken van leuke plekken en deze na te tekenen. Dit begon heel klein en particulier, maar het wordt nu ook steeds meer opgepakt door de ondernemers in Haarlem. Zo heb ik bijvoorbeeld de stijl voor de winkel ‘Bij Saar thuis’ gemaakt.”

Tekst loopt verder onder de afbeelding

De ontwerpen van Pink Street Art

Van tasjes tot geboortekaartjes

“Haarlemmers zijn trots op hun stad en willen dat graag uitdragen. Toen ik startte met mijn ontwerpen op bedrukte tasjes had ik in één dag gelijk veertig tasjes verkocht! Verder vind je mijn ontwerpen ook op bijvoorbeeld bekers of gepersonaliseerd op geboortekaartjes.” Tipje van ons: via haar website kun je al enkele ontwerpen bestellen!”

Eigenlijk word ik van elke tekening blij!

Met zoveel leuke opdrachten waren wij benieuwd wat Sarah het meest bijzondere tot nu toe vond. “Ik heb tijdens de coronacrisis een tekening van het Spaarne ziekenhuis gemaakt, en deze gratis aangeboden via social media. Deze tekeningen heb ik wel 1500 keer gratis weggegeven. Nog steeds krijg ik reacties of foto’s dat mensen die tekening ergens hebben hangen. Ik vind het zo leuk om mensen blij te maken met mijn werk! Ook geboortekaartjes blijven speciaal. Dat mensen de tekening rond zo’n bijzondere gebeurtenis aan mij toevertrouwen is heel erg dierbaar. Maar eigenlijk word ik van elke tekening blij!

Tekeningen in het Teylers Museum

Welke opdracht Sarah in de toekomst nog wel graag zou aannemen? “Voor de coronacrisis was ik bezig met het Teylers Museum om mijn werk daar in de winkel te krijgen. Als zo’n instituut mijn werk waardeert, vind ik dat wel echt fantastisch, dus ik droom dat dat nog mag lukken. Ook ben ik bezig om mijn werk in nog meer winkels te krijgen. En het blijft leuk om Haarlemmers met mijn werk te zien lopen, daar word ik heel gelukkig van!”

Tekst loopt verder onder de afbeelding

De kaarten van Pink Street Art die je kunt winnen

Win Pink Street Art kaarten van Haarlem

Van Sarah mogen we maar liefst vijf setjes van vijf kaarten weggeven. Hoe leuk om iemand die je nu even niet kan zien een kaartje te kunnen sturen? Ook kun je de kaarten natuurlijk bewaren voor bijvoorbeeld verjaardagen óf ze leuk als groepje aan de muur hangen. Wat je moet doen om kans te maken? Stuur vóór zondag 20 september een mailtje naar [email protected] met als onderwerp ‘winactie kaarten’ en vertel daarin in één of twee zinnen waarom jij de kaarten graag zou winnen. Dan maken wij maandag 21 september de winnaars bekend. Succes!


Meer over Pink Street Art ontdekken?

Pink Street Art winkelen

, Haarlem

Bekijk meer:winkelen

Laatste kans om 2 x een heerlijk Haarlems borrelpakket te winnen

Een plank op tafel zetten met heerlijke kaasjes, olijven en andere heerlijkheden: wie houdt er niet ...

Okrah startte een basketbalvereniging in Haarlem: ‘Het is echt een community’

Clubs en verenigingen in Haarlem zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken waa...

Het eerste outletcentrum van de randstad opent vlakbij Haarlem & zo gaat het eruit zien

Shoppen in outletcenters en malls in Amerika zit er voorlopig niet in, maar des te leuker dat er vla...
BeachEvents.nl Bikes, Boats & Castles

Nikki: ‘Met onze outdoor & coronaproof teamuitjes in Haarlem leg je weer écht contact’

Mis jij het contact met je collega's, sportteam, familie of vriendengroep ook zo? Goed nieuws: Beach...

Handig: Hier kan je in omgeving Haarlem een coronatest laten doen

Het coronavirus is helaas nog geen verleden tijd, dus moeten we nog altijd alert blijven op anderen ...