Waan je in Italië bij deze nieuwe trattoria aan de Grote Houtstraat
Van Italiaanse wijnen tot zelfgemaakte pizza’s. Met een foodtruck verkochten ze Italiaanse producten in Velserbroek, maar Marco en zijn vrouw…
Friethuis de Vlaminck in de prachtige Warmoesstraat heeft plaatsgemaakt voor Friethuis La Petite. Eigenaresse Ghiselain Hermus is opgegroeid tussen de aardappels en bestiert nu haar eigen friethuis met vers gesneden friet. We gaan met haar in gesprek om te horen welke weg ze heeft afgelegd, hoe ze haar snacks persoonlijk heeft geselecteerd en wat de favoriete snack van Duitse bezoekers is.
“Ik ben opgegroeid op een agrarisch bedrijf in de Flevopolder, waar mijn vader onder andere aardappels teelt. Na de middelbare heb ik een opleiding Hotelmanagement gevolgd in Amsterdam. Hier heb ik alle aspecten van het horecaleven meegekregen. Ik heb ervaring opgedaan in de keuken, bediening en front office. Daarna heb ik gewerkt in een hotel/restaurant. Het ondernemerschap was echter altijd al mijn droom.”
“Ondanks dat ik niet uit de buurt kom, is Haarlem altijd al de stad geweest waar ik graag heb willen wonen. Toen ik mij ging oriënteren op horecalocaties en deze zaak beschikbaar was, was de keuze dan ook snel gemaakt. De locatie is natuurlijk supergaaf, in een van de gouden straatjes, de zaak had al een goede naam en bovendien kan ik hier mijn vaardigheden van de hotelschool combineren met mijn agrarische roots.”
“Het is een ideale plek om als ondernemer te starten. Een overzichtelijke zaak, waardoor ik tijd heb om extra service te bieden en een praatje met mijn gasten te maken. Bijvoorbeeld om advies te geven over de snacks en de sauzen. Het heet dan ook Friethuis La Petite. Naast het feit dat het een klein, schattig zaakje is, past het bij mijn eigen Franse naam en wanneer je het snel uitspreekt klinkt het net als ‘appetit!’ waarmee je iemand in het Frans een smakelijke maaltijd wenst.”
Naast de gebruikelijke snacks kan je ook kiezen voor kroketten met een bijzonder vulling, zoals black angus vlees of groente
Ghiselain Hermus
“Het loopt absoluut goed, Haarlem is een leuke levendige stad met veel evenementen. Dit trekt veel bezoekers aan, zo hebben we het paasweekend en het bloemencorso al gehad. Daarnaast weten ook toeristen de weg hiernaartoe te vinden. Er komen onder andere Amerikanen, Israëliërs en veel Duitsers over de vloer. Met plezier leg ik hen uit over de snacks en onze eetcultuur. Hoewel de Duitsers het vaak al weten: een frikandel speciaal en patatje Joppie is bij hen favoriet. Ik leer zo zelf ook bij, inmiddels spreek ik al een aardig woordje Duits.”
>> Tekst loopt verder onder Instagrampost
“Verse zelf gesneden friet staat natuurlijk in de hoofdrol, hiervoor werk ik nu samen met een lokale boer. De satésaus en truffelsaus zijn huisgemaakt. Voor andere snacks ben ik gaan proeven bij verschillende leveranciers. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt voor de kroketten van Holtkamp, een ambachtelijke patisserie uit Amsterdam. Zij maken de snacks die je gewend bent met een luxe tintje. Zo hebben de kroketten een dunne en verfijnde paneerlaag met een smeuïge ragout.”
“Naast de gebruikelijke snacks kan je ook kiezen voor kroketten met een bijzonder vulling, zoals black angus vlees of groente. Daarnaast kan ik de kaassoufflés van harte aanbevelen, daar zit veel kwaliteitsverschil in op de markt. Maar kom vooral zelf een keertje proeven op Warmoesstraat 3 of neem vast een kijkje op mijn website.”
Jamie Kleijne van Klaassen Horecamakelaardij tipte ons deze nieuwe hotspot in de Warmoesstraat.
Aangeboden door Gromax Verhuur
In onze gids
Populaire rubrieken